Manşetler

Asus’tan Eric Chen ZenFone 5’in kameralarına çok güveniyor – Röportaj

asus eric chen röportaj
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus bu yıl Mobil Dünya Kongresi’nde ziyaretçiler için özel bir stant açmadı. Ancak Barselona’nın rüzgarını kendi lehine kullanmasını bildi. Şirket, 27 Şubat Salı günü, MWC’nin ilk duyuru dalgasının dinmesinin ardından ZenFone 5 serisini tanıttı. Çentikli ekrana sahip tasarımıyla dikkat çeken ZenFone 5, MWC 2018’in en fazla konuşulan, hatta birçok kesim tarafından en beğenilen akıllı telefon oldu.

ZenFone 5 lansmanının hemen öncesinde Asus Kurumsal Başkan Yardımcısı Eric Chen ve Asus Europe Bölgesel Satış Direktörü Eric Ou ile Asus’un İspanya ofisinde bir araya geldik, yeni ZenFone 5 serisi ve diğer konular hakkında kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

Bundan yaklaşık altı buçuk ya da yedi ay önce Asus, ZenFone 4 serisinin lansmanını gerçekleştirmişti. Hatta biz de Roma’da özel olarak düzenlenen lansmanda hazır bulunmuştuk. Kısa bir süre sonra Asus’un ZenFone 5’i çıkaracak olması bizi çok şaşırmış, Asus’un neden acele ettiğini merak etmiştik. Chen, tüketicilere sürekli en iyi teknolojiyi ulaştırmaya çalışan bir şirket olduklarını; bu nedenle, aradan altı ay geçmiş olsa bile son kullanıcılara her zaman en yenilikçi ve en son teknolojilere sunmaya ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.

Chen’in sözlerinden de Asus’un ZenFone 5 serisinde kameraya ne kadar önem verdikleri anlaşılıyor. Öne çıkarmak istedikleri özellikleri sorduğumuzda sadece kamerayı söyledi, özellikle ZenFone 5’in AI Camera özelliğine vurgu yaptı. Bu özellik sayesinde 16 farklı sahnenin tanındığını ve buna göre de resim ayarlarının otomatik olarak yapıldığını vurguladı. ZenFone 4 serisinde kullanılmaya başlanan “We Love Photo”, yani “Fotoğrafı Seviyoruz” sloganı, ZenFone 5’te de kullanılmaya devam edecek.

Satışlarla ilgili sorumuza ise Chen, çok detaylı bir cevap vermedi. ZenFone serisine başlamalarının üzerinden birkaç yıl geçtiğini, her yıl üstüne koyarak ilerlediklerini dile getirdi. Satışlardan memnun olduklarını, ZenFone 5 ailesiyle birlikte satışları daha da artıracaklarından emin olduklarını vurguladı.

ZenFone 4 ve ZenFone 5 modellerini birkaç yıl önce de görmüştük. Asus, başlangıçta model adlandırmasını ekran büyüklüklerine göre yapıyordu. Chen, burada bir hata yaptıklarını kabul etti, bunun uygulanabilir bir yöntem olmadıklarını anladıklarını söyledi. Şimdi, ZenFone 5 ile devam ederek tüketicilerin kafalarında, kendilerinin o ürünle ilgili nasıl düşündüklerini net biçimde oturtmak istediklerini kaydetti. Kullanıcıların kafa karışıklığı yaşadığını ise düşünmüyor, Asus’a göre her şey yolunda görünüyor.

Chen’e bir akıllı telefonda kendisi için en önemli özelliğin ne olduğunu da sorduk. Cevabı, bizi hiç şaşırtmayacak şekilde kamera oldu. Birçok şirketin rekabette kameralarını öne çıkardığına dikkat çeken yönetici, Asus’un kamera teknolojisine en fazla inovasyonu getiren şirketlerden birini olduğunu, müşterilere en iyi fotoğrafçılık deneyimini sunmak istediklerini dile getirdi.

Asus’un Türkiye’ye olan bakışını da sormadan geçmedik. Chen, Asus’un PC işlerinden itibaren Türk halkı tarafından tanındığını hatırlattı. Asus’un robot teknolojisi, Nesnelerin İnterneti, mobilite, PC ve oyun gibi beş alana yoğunlaştığını, yoğunlaştıkları bu alanlarda Türkiye’de de aktif olmak için çalıştıklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER