Teknoloji

ASUS EeeTop: Dokunmatik ekran, Windows XP, entegre webcam

ASUS’un HP’nin izinden gittiğini ve dokunmatik ekranlı ürünlere yöneleceğini daha önceden duyurmuştuk. Bugün Almanya’nın Hamburg kentinde tanıtılan Eee PC S101’in yanında ilgi çeken bir ürünü daha vardı ASUS’un. O da ASUS EeeTop…

EeeTop herşeyi içerisinde barındıran, HP TouchSmart gibi dokunmatik ekranlı bir bilgisayar. Windows XP ile çalışıyor. Ancak daha ilginç olan Windows XP’nin üzerinde ASUS Easy Mode Skin adı verilen bir arayüzün bulunması. Dokunmatik işlevler bu arayüz üzerinden yerine getiriliyor.

Buna benzer bir arayüz daha önceki Eee PC’lerde karşımıza çıkmıştı. Xandros adındaki bu Linux işletim sistemi interneti dolaşmak ve basit işleri yerine getirmek isteyenler için kullanması kolay bir arayüz sunuyordu. İşte ASUS EeeTop’da bu arayüzü Linux’tan arındırıp Windows’a uyarlamış. Bu arayüz sadece XP’ye bağımlı kalmaz, Windows Vista’da da çalışır diye düşünmekteyiz.

Eğer YouTube erişiminiz varsa bu adresten EeeTop’un videosunu izleyebilirsiniz.

Resimler: EeePCNews.de

Güncelleme: Stuff.tv’nin haberine göre Eee Top’ın İngiltere lansmanı 31 Ekim Cuma günü ExCeL etkinliğinde yapılacak. 2 Kasım Pazar gününe kadar Eee Top burada incelenebilecek. Eee Top’ta dokunmatik ekran, Intel Atom işlemci ve 160 GB HDD bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER