Teknoloji

ASUS Eee PC’de Android Ice Cream Sandwich’i çalıştırmak mümkün – Video

ASUS netbook sahibi olanları sevindirecek bir haber var. Yazılımcılar Android’in en son versiyonunu ASUS Eee PC netbook’larda çalışacak hâle getirdi. Ne ASUS ne de Google tarafından desteklenen bu girişimin iyi sonuçlar verdiği görülüyor. En azından Android-x86 projesindekiler durumun böyle olduğunu iddia ediyor.

Ice Cream Sandwich güncellemelerinin şimdiye kadar geniş bir yayılım alanı bulduğu söylenemez. Honeycomb veya Gingerbread ile çalışan cihazların Ice Cream Sandwich’e güncellenmesi işlemi tam olarak başlamış değil. Tabii ki, ortalıkta tek tük cihaz var, Nexus S ve ASUS Transformer Prime gibi. Ancak onların da güncellenmesi sırasında ufak tefek pürüzler çıkmıştı. Bu durumda ASUS netbook sahiplerinin resmi olmayan bir Ice Cream Sandwich sürümün düzgün bir şekilde çalıştırması gerçekten takdire şayan.

Konuyla ilgilenen ASUS Eee PC netbook sahipleri Android-x86’nın web sitesinden kurulum dosyasını indirebilir. Yazılımcılar kurulum işlemi yapılmadan önce bilgisayar sahiplerinin sistemlerinin yedeğini almasını tavsiye ediyor. Bu arada ASUS’un Campus Life adlı blogunda bu konuya yer verilmesi her ne kadar resmen olmasa da bu işe destek verildiğini gösteriyor.

Video: ASUS X101’de çalışan Android 4.0

İlgili – ASUS Campus Life

İLGİLİ HABERLER