iPad’in netbook pazarının altını oyduğuna dair kanıt bekleyenlerin imdadına ASUS yetişti. Eee PC üreticisinin satışları yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe göre düşüş gösterdi ve bu durum da üçüncü çeyrek için tahminlerin indirgenmesine neden oldu.
ASUS’un CEO’su Jerry Shen’in tabiriyle Apple’ın muazzam tableti netbook talebinin daralmasına neden olan bir istilacı. Buna rağmen Shen küçük ve makul fiyatlı dizüstü bilgisayar pazarına olan bağlılığını koruyor. Bununla birlikte Shen ufukta görünen Eee Pad ailesini iPad ile savaşmak amacıyla çıkarılan ürünler olarak niteliyor.
Netbook’lar hemen pazardan silineceğe benzemiyor. Ancak ortaya çıkan son tablo bu ürün segmentinin giriş seviyesindeki kullanıcıları dokunma dostu tabletlerle ya da diğer Pad’lerle paylaşacağını gösteriyor.
Haberleri Kaçırma!
- Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve Top Stories'de bizi daha sık gör.
İlgili – DigiTimes
Bu fırsatlar ilginizi çekebilir
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
