Teknoloji

ASUS Eee PC 1215N inceleme altında: Uygun fiyatlı bir ultrataşınabilir bilgisayar

Bir netbook’u ne zaman netbook saymazsınız? Intel Atom işlemcisinin masaüstü versiyonunu barındırırsa, dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz Optimus grafik teknolojisine sahipse ve ekranı 10.1 inç’ten daha büyükse? ASUS’un 12.1 inç’lik Eee PC 1215N saydığımız bu özelliklerle bir netbook’tan çok ultrataşınabilir bilgisayar olarak nitelendirilmeli.

Ion 2 destekli, çift çekirdekli 1.8 GHz Atom D525 işlemci barındıran bu ürün benchmark testleri sonucunda Geekbench’te 1285 puan kaydetti. Uygulamalar gecikme olmaksızın yüklenirken 1080p videolar da tam ekranda, üstelik arkaplanda virüs tarama yazılımı işlerken bile sorunsuz oynatıldı. Pandora üzerinden içerik de akıtan editörler burada da herhangi bir kesinti yaşamadı. Sistem entegre Intel grafik işlemcisi ile NVIDIA Ion 2 GPU arasında otomatik olarak geçiş yapabiliyor, ayrıca görüntüyü TV’ye aktarmak isteyenler için HDMI portu da bulunduruyor.

Normal bir dizüstü bilgisayardan farklı olarak 1215N 5 saat 40 dakikalık pilde çalışma süresine sahip. Bu ultrataşınabilir bilgisayar performans açısından diğer netbook’ları, fiyat açısından da giriş seviyesi ultrataşınabilirleri geride bırakıyor. Ortada gezinen güzel bir makine…

İlgili – LaptopMag

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER