Teknoloji

ASUS Eee Pad Transformer 2’yi ekim ayına hazırlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus-eee-pad-transformer-inceleme-fotograflari-00002

Tayvan’daki tedarik zincirinden gelen en son dedikodular ASUS’un Eee Pad Transformer‘ın selefini ekim ayında çıkarmaya hazırlandığını gösteriyor. Birinci nesil Honeycomb tabletin elde ettiği ticari başarıyı devam ettirmeyi amaçlayan ASUS, başlangıçta karşılaştığı üretim sıkıntılarını tekrar yaşamamak adına bir yerine iki dokunmatik ekran sağlayıcısıyla birden anlaştı.

Eee Pad Transformer 2’nin teknik özellikleri hâla bilinmiyor. Yine de ilk dedikodular, ASUS’un NVIDIA’nın gelecek nesil Kal-El yongasetini kullanacağı yönünde. Mevcut Tegra 2’ye göre önemli bir güç artışı sağlayan Kal-El yongaüstü sistemi Android’in gelecek nesil sürümü Ice Cream Sandwich’i güçlendiren platform olacak.

Yeni model ufukta gözükmüş olsa bile, ASUS mevcut Transformer modeline olan talebin artmasını bekliyor. 2011’in ikinci çeyreğinde piyasaya 400 bin ürün sevk eden şirket üçüncü çeyrekte 1 milyon ürünü piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bir taraftan da mevcut panel sağlayıcısı HannStar ve yeni tedarikçi Wintek, ASUS’un üretim hattını Transformer 2 için gerekli olan malzemeler için hazırlayacaklar.

ASUS’un klavye dok istasyonu sunmaya devam edeceği tahmin ediliyor, böylelikle Eee Pad Transformer 2’yi de hem tablet hem de netbook olarak kullanmak mümkün olacak. Ancak birinci nesil için üretilmiş klavyenin ikinci nesil tablet ile uyumlu olup olmayacağı zamanla görülecek. ASUS’un diğer Honeycomb tabletlerinin izinden gidip daha ince bir tasarım sunacağı düşünülüyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER