Teknoloji

ASUS Eee Pad Transformer 2 kendini gösterdi, resmi tanıtım 9 Kasımda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS’un yönetim kurulu başkanı Jonney Shih bugün düzenlenen AsiaD konferansında konuştu, şirketinin önümüzdeki birkaç aya yönelik tablet ve ultrabook planına açıklık getirdi. Geçtiğimiz hafta Zenbook UX21 ve UX31 modellerini tanıtan Shih, AsiaD’ye de eli boş gelmemiş. ASUS yöneticisi burada Eee Pad Transformer 2’nin bir ön gösterimini yaptı.

Shih, ASUS’un önümüzdeki yılda mobil stratejisinin önemli bir kısmını tablet pazarının, daha da açık belirtilecek olursa Android tabletlerin oluşturacağını kaydetti. ASUS’tan daha önce Transformer 2’nin ortaya çıkışının gecikmeyeceği şeklinde bir açıklama gelmişti, bundan birkaç gün sonra da Eee Pad Transformer 2’nin tanıtım videosunu görmeye başladık. Geçtiğimiz yazın başında Türkiye’de piyasaya çıkan birinci nesil Eee Pad Transformer’ın takipçisi olacak Eee Pad Transformer 2’de dört çekirdekli NVIDIA Tegra 3 işlemcinin yer alacağı Shih tarafından doğrulandı. Cihazın 8.3 mm’lik etkileyici bir inceliğe sahip olduğunu da öğrenmiş bulunuyoruz. ASUS bu cihazın resmi tanıtımını 9 Kasımda yapmayı planlıyor. Tabletin Android’in hangi sürümüyle çalışacağı net bir şekilde söylenmiş değil, ancak Shih ASUS tabletlerinin yıl sonuna kadar Android’in en son versiyonuyla çalışıyor olacağına dair ufak bir bilgi verdi.

Öte yandan Shih ASUS’un hem akıllı telefon hem de bir tablet gibi kullanılabilecek yapıdaki, PadFone adı verilen konsept cihazıyla ilgili olarak da birşeyler söyledi. Bu hibrid cihazın şu anda mobil operatörler tarafından test edilmekte olduğunu söyleyen yönetici, cihazın gelecek yılın başlarında piyasaya çıkacağının müjdesini verdi. Beklendiği üzere, bu cihaz Ice Cream Sandwich ile çalışacak.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER