Teknoloji

ASUS dünyanın Intel sertifikalı ilk Thunderbolt anakartı P8Z77-V Premium’u duyurdu

USB 3.0 teknolojisinin yavaş yavaş yaygınlaşmaya başaldığını söyleyebiliriz, ancak aynı durum henüz Thunderbolt için mevcut değil. Bu teknoloji hâla Apple’ın MacBook ve iMac serileriyle sınırlı kalmış gibi görünüyor, ayrıca bu teknolojiyi barındıran aksesuarların sayısı az, mevcutların fiyatı da oldukça fazla. Belki bazı anakartların doğal destek sağlaması gidişatı değiştirebilir, örneğin ASUS gibi… ASUS, Thunderbolt içeren Intel sertifikalı ilk anakartı P8Z77-V PREMIUM’u duyurdu.

ASUS ve Intel bu anakartın geliştirme çalışmaları sırasında yakın işbirliği içinde bulundu. Sadece bununla kalmayan ASUS, Elgato, LaCie ve Promise gibi çeşitli sabit disk üreticileriyle işbirliği yaptığı ve bu üreticilerin Thunderbolt çözümlerinin Windows altında düzgün çalışmasından emin olmak için gerekenleri yaptı. Kart üzerinde tek bir Thunderbolt portu var, ancak tek bir Thunderbolt portu papatya şeklinde bağlamaya, yani tek bir bağlantı üzerinden birden fazla cihazın bağlantısına izin veriyor. Yani, tek bir portun varlığı o kadar sorun olmayacaktır.

ASUS serisinin en tepesine yerleşmiş olan bu yeni ana kartta sadece Thunderbolt teknolojisi dikkat çekmiyor. Ivy Bridge işlemci desteği, hızı aşırtılmış 2800 MHz DDR3 RAM, dört adet PCI-e 3.0 yuvası, iki adet Gigabit Ethernet portu, çift bant Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, altı adet SATA 6 Gbit/s portu, iki adet eSATA 6 Gbit/s portu, altı adet USB 3.0 portu da bu anakartın dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. 32GB mSATA SSD de hızlı başlangıç ve sürdürme zamanlarına olanak sağlıyor.

İlgili – TechPowerUp

İLGİLİ HABERLER