Manşetler

ASUS Chromebox haziranda Türkiye’de

ASUS’un Google tarafından hazırlanan Chrome OS işletim sistemini barındıran masaüstü bilgisayarı Chromebox’ın basın lansmanı gerçekleştirildi. Şirketin evde, okulda ve iş yerinde bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için tasarladığını belirttiği Chromebox, ASUS ve Google arasında Nexus 7 tablet üretimiyle başlayan işbirliğinin farklı bir halkası konumunda.

IMG_1791

123.9 x 123.9 x 41.9 mm. gibi son derece küçük boyutlara sahip olan ASUS Chromebox, son derece kolay biçimde kurulabilmesi ve kısa sürede açılabilmesiyle dikkat çekiyor. Bilgisayarda kullanıcılar Google’ın Chrome OS kapsamında sunduğu uygulamalara ilk andan itibaren erişebiliyor. Buna ek olarak, Chrome Web Mağazası aracılığı ile farklı kullanım amaçlarına uygun olarak hazırlanan çok sayıda uygulamadan faydalanmak mümkün oluyor.

IMG_1792

Chrome OS’in Google Drive entegrasyonu sayesinde Chromebox sahiplerinin belgelerini hızlı biçimde bulutta saklaması mümkün oluyor. Buna ek olarak fotoğraf düzenleme için Google+ Photos entegrasyonu kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Hangouts ve Google Docs gibi uygulamalar da Chromebox’ta hazır bulunuyor.

IMG_1776

ASUS, tıpkı VivoPC’de olduğu gibi, Chromebox’ta da Intel işlemcilerini tercih etmiş. Chromebox için Intel Celeron, Core i3 ve Core i7 olmak üzere üç farklı işlemci seçeneği bulunuyor. Bu işlemci gücü sayesinde Chromebox üzerinde HD video izlerken, internette gezinirken veya oyun oynarken üstün bir performans hedefleniyor. 802.11 b/g/n çift bant Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 bağlantı seçeneklerine sahip olan Chromebox’ta dört adet USB 3.0 girişi ve bir adet SD kart okuyucusu bulunuyor. HDMI ve Display Port çıkışlarıysa Chromebox’ın çift ekranla birlikte kullanılmasının önünü açıyor.

IMG_1778

Chrome OS’in hesap tabanlı kullanım özelliği sayesinde ASUS Chromebox’tan birden çok kullanıcının faydalandığı alanlarda kişisel kullanım gerçekleştirilebiliyor. Google hesabıyla giriş yapan kullanıcılar, Chromebox’ı kişiselleştirilmiş ayarlarıyla kullanabiliyor. Ebeveyn kontrolleri ise anne ve babalara çocuklarının bilgisayar kullanımını denetleme imkanını veriyor. ASUS’un ”herkese bilgisayar kullanma keyfini yaşatan bir ürün” olarak tanımladığı Chromebox, Türkiye’de haziran ayında 219 dolar + KDV’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER