Teknoloji

Asus’un yeni Chromebox bilgisayarları fiyat çıtasını aşağı çekiyor

Chrome OS ile çalışan bilgisayarlar ülkemiz sınırları içine girmiyor, ancak yurt dışında bir hayli ilgi görüyor olmalı ki, büyük üreticilerden bu işletim sistemiyle çalışan farklı konfigürasyonlar görmeye devam ediyoruz. Onlardan bir tanesi de Asus’tan geldi.

asus-chromebox-050214-1

Yeni Asus Chromebox, öncelikle sahip olduğu 179 dolardan başlayan fiyat etiketleriyle bir hayli makul ürün gibi görünüyor. Özellikle Samsung’un çıkardığı Series 3 Chromebox’ın 329 dolarlık fiyatı düşünüldüğünde bu durum daha iyi anlaşılıyor. Ne var ki, Asus Chromebox’ın teknik özellikleri o kadar da parlak sayılmaz. Intel Celeron 2955U veya entegre Intel HD grafik işlemcili Core i3 işlemci seçenekleriyle sunulacak bu kutuda medya kart okuyucusu, dört adet USB 3.0 portu, HDMI, DisplayPort gibi bağlantı ve girişler yer alıyor.

2 GB veya 4 GB RAM seçenekleri, 16 GB SSD depolama birimi, 100 GB’lık Google Drive bulut depolama alanı gibi özellikleri de bünyesinde barındıran Asus Chromebox’ın Chrome OS’i herhangi bir sorun olmaksızın çalıştırmasını beklemek yanlış olmaz.

asus-chromebox-050214-2Asus’un Chromebox modelleri mart ayında ABD’de satışa sunulacak. Detayları aşağıdaki bağlantıda yer alan sayfada bulabilirsiniz.

İlgili >> Asus

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER