Teknoloji

Asus Chromebox 3 sekizinci nesil Intel Core işlemci ve USB-C girişiyle geliyor

asus chromebox 3Asus, küçük boyutlarıyla dikkat çeken Chromebox serisi masaüstü bilgisayarlarının en yeni üyesini CES 2018’de tanıttı. 11.43 x 11.43 cm. boyutlarındaki Asus Chromebox 3, sadece Chrome OS işletim sistemini çalıştırıyor. Ancak Asus’un yeni masaüstü bilgisayarı, sahip olduğu bazı özellikler nedeniyle alkışı hak ediyor.

Chromebox 3’te hem USB-C girişi hem de Intel’in sekizinci nesil Core işlemcileri bulunuyor. Bu ikilinin varlığı, Chromebox 3’ü bazı tam teşekküllü Windows bilgisayarların önüne taşıyor.

Asus henüz Chromebox 3’ün tüm özelliklerini duyurmasa da, bazı özelliklerin varlığını öne çıkarttı. Yeni Chromebox’un 802.11ac Wi-Fi ve gigabit LAN desteğine sahip olduğuna dikkat çeken Asus, bunun çevrimiçi 4K yayın izlemek için yeterli olduğunun altını çiziyor. Tıpkı diğer Chromebox’lar gibi, Chromebox 3’ün de kurumsal veya eğitim odaklı bir cihaz olması öngörülüyor. Yine de, Asus’un cihazı en yeni işlemci ve girişlerle güncellemesi önem taşıyor.

Asus Chromebox 3 2018’in ilk yarısında satışa sunulacak

Asus Chromebox 3, 2018’in ilk yarısında satışa sunulacak. Bilgisayarın kesin çıkış tarihi ve fiyat etiketinde yazacak rakam ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER