Teknoloji

Asus’tan güçlü Chromebook seçenekleri; CX9 ve Flip CM5

asus chromebook cx9

Asus, CES 2021’de ZenBook 13 OLED ve 14 dizüstü bilgisayarlarının yanında birkaç yüksek güçlü Chromebook ürününü de duyurdu. Chromebook CX9, Intel’in en yeni Tiger Lake CPU’sunu kullanırken, Chromebook Flip CM5 2’si 1 arada, AMD’nin yeni Ryzen 5 3500C işlemcisiyle donatılmış.

Asus Chromebook CX9 özellikleri

Chromebook CX9, çalışanlar için güçlü bir Chrome OS ortamı sağlamak amacıyla Intel Iris Xe grafikli, Core i7’ye kadar Intel’in 11. nesil Tiger Lake CPU’larına bel bağlıyor. NanoEdge çerçeveli hafif kasa ve 14 inç ekran, parlama önleyicili Full HD paneliyle Chromebook CX9’u parlak ışıklı alanlarda daha kullanışlı hale getiriyor. Aynı zamanda son derece taşınabilir bir Chromebook sağlıyor. Harman Kardon sertifikalı bir ses sistemi ve Wi-Fi 6 kablosuz bağlantı, her yerde üretkenliği optimize etmek için güçlü bir makine oluşturma çabasını tamamlıyor.

Chromebook CX9’un magnezyum-alüminyum alaşımlı kasası, dayanıklılık açısından MIL-STD-810H askeri standartlarını karşılamak için olağan Asus testlerine tabi tutuldu. Dizüstü bilgisayar yalnızca 998 gr ağırlığında ve 1,6 cm kalınlığında, yine de Thunderbolt 4, USB-A ve HDMI bağlantı noktalarını barındırıyor.

Son olarak Asus, parolaları, şifreleme anahtarlarını ve diğer hassas bilgileri korumak için Titan C güvenliği sunarak kurumsal düzeyde koruma sağlıyor. Chromebook CX9, şifresiz oturum açma için bir parmak izi sensörü ve gelişmiş gizlilik için bir web kamerası kapağı içeriyor.

Chromebook CX9, 2021’in ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. Asus henüz fiyat bilgisi açıklamadı.

Asus Chromebook Flip CM5 özellikleri

Chromebook Flip CM5, AMD Ryzen destekli Asus dizüstü bilgisayar serisinin bir başka üyesidir. Bu Chrome OS 2’si 1 arada ürününde, hafif işletim sistemi için gereğinden fazla performans sağlamak amacıyla Radeon grafikli Ryzen 5 3500C işlemciyi kullanılıyor. Chrome OS için önemli bir miktar olan 16 GB’a kadar RAM yapılandırılabilir ve 512 GB’a kadar SSD depolama alanı mevcut. Kablosuz bağlantı Wi-Fi 6 ile daha ileri taşınıyor ve 57 vat-saatlik pil, Chromebook Flip CM5’i 10 saate kadar çalıştırmayı vaat ediyor.

Tasarıma da biraz ilgi gösterildi. Nvidia GeForce NW ve Google Stadia desteği ile ekstra oyun fırsatları sağlayan bu dizüstü bilgisayarda oyunu keyfini daha da yükseğe çıkarmak için turuncu renkli WASD tuşları var. Mineral Gri metalik kapak hem yapısal sağlamlık hem de estetik bir hava katarken, dokulu Obsidian Velvet avuç içi dayanağı malzemesi çalışırken rahat bir his veriyor. Harmon Kardon sertifikalı hoparlörler ve üç taraflı Nanoedge ekran, açıklanan özellikleri tamamlıyor.

Chromebook Flip CM5, 2021’in ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. Fiyat bilgisi henüz açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER