Teknoloji

Asus Chromebook C523 ile portföyüne 15.6 inç ekran seçeneğini ekliyor

asus chromebook c523

Asus Chromebook portföyüne yeni bir seçenek daha ekliyor. Asus Chromebook C523 adını taşıyan dizüstü bilgisayar, şirketin Chrome OS ekosisteminde ayrı bir yere sahip olacak.

Asus’un en yeni Chromebook modelinde 15.6 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Tayvanlı üretici böylelikle kendi Chrome OS ekosistemi için en büyük ekran boyutu seçeneğini sunmuş oluyor. Chromebook C523’ün diğer özellikleri ise şirketin portföyündeki diğer Chromebook modelleriyle örtüşüyor.

Parlama önleme özelliğine sahip 15.6 inç büyüklüğündeki ekran, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Asus dileyen kullanıcılar için dokunmatik ekran seçeneği de sunuyor. Şirketin “NanoEdge” isimli tasarım anlayışı ile ekranın sağ ve sol kenar çerçevelerinin incelirken, üst ve alt kenar çerçeveleri kalınlıklarını muhafaza ediyor. 180 derecelik menteşe mekanizmasıyla ekran tamamen yatırmak mümkün oluyor.

Asus Chromebook C523 için kullanıcıların karşısına iki farklı işlemci seçeneği çıkarılıyor. Bu seçenekler çift çekirdekli Intel Celeron ve dört çekirdekli Intel Pentium işlemci olarak sıralanıyor. RAM kapasitesi konusunda da kullanıcıların karşısına 4 ve 8 GB olmak üzere iki seçenek çıkarılıyor. SD kart girişi, kulaklık jakı, dört adet USB girişi, HD çözünürlüklü web kamerası ve Bluetooth 4.0 desteği de Chromebook C523’ün özellikleri arasında bulunuyor. Tartıda 1.45 kilogram çeken dizüstü bilgisayar, kullanıcılara 10 saate kadar pil ömrü vadediyor.

Asus Chromebook C523 için henüz fiyat ve çıkış tarihi açıklamış değil.

İLGİLİ HABERLER