Teknoloji

Asus ayrılabilir tuş takımı özelliğine sahip ROG Claymore II mekanik klavyeyi duyurdu

Asus ROG Claymore II mekanik klavye

Tayvan merkezli bilgisayar ve donanım üreticisi Asus, 12 Ocak 2021’de gerçekleşen CES 2021 etkinliğinde yeni bir mekanik klavyenin müjdesini verdi. Asus tarafından ROG Claymore II adı verilen bu mekanik klavye, oyunculara özel olarak tasarlandı. Özelleştirilebilir makro tuşları ve RGB aydınlatmasıyla öne çıkan klavye, 100 milyon tuş basma ömrüne sahip olduğu iddia edilen Asus’un ROG RX Blue/Red optik anahtarlarına sahip ilk cihaz olarak piyasadaki yerini alacak.

Ayrıca Asus tarafından duyurulan yeni mekanik klavye, klavyede tuş takımını sevmeyen oyuncuların yüzünü güldürecek bir gelişme ile geliyor. Tuş takımını istediğiniz zaman klavyeden ayırıp alan tasarrufu yapabileceksiniz. Aynı zamanda bu ayrılabilir tuş takımı, daha sezgisel medya kontrolü (ses kontrolü gibi) imkanı tanıyor.

ROG Claymore II mekanik klavyeyi dilerseniz Type-C kabloyla, dilerseniz de kablosuz bir şekilde bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Eğer kablosuz bir şekilde bilgisayarınıza bağlarsanız, 4000mAh bataryaya sahip klavye sizi yaklaşık 40 saat gibi bir süre götürebilecek. Asus tarafından paylaşılan detaylara göre, Type-C girişi hızlı şarj ve diğer cihazlar için USB geçişini destekliyor. 2021’in ikinci çeyreğinde piyasaya sunulacak olan Asus ROG Claymore II mekanik klavyenin fiyatına dair henüz kesinleşmiş bir bilgi ise ne yazık ki bulunmuyor.

Asus, yine aynı etkinlikte ROG Gladius III adında yeni bir kablosuz mouse da duyurdu. Ancak ROG Gladius III adı verilen kablosuz farenin de çıkış tarihi ve çıkış fiyatına dair herhangi bir kesin bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER