Teknoloji

Asus’un 4K HDR 144Hz G-Sync monitörü yurt dışında siparişe açıldı

asus 4k hdr g-sync monitör
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus 4k hdr g-sync monitör

Acer geçen hafta ilk 4K HDR 144Hz G-Sync monitörü için yurt dışında siparişleri almaya başlamıştı. Şimdi de onun vatandaşı olan rakibi Asus, aynı tür özelliklere sahip bir ürünün siparişlerini almaya başladı. Asus PQ27UQ 27 inç IPS panelli bir ürün ve şirketin belirttiğine göre, DisplayHDR 1000 sertifikasyonuna sahip ilk monitör olma özelliğini taşıyor. Halbuki, Acer’ın Predator X27 modeli de 1000 nit ekran parlaklığına ulaşabiliyor.

Şimdiye kadar PC sahiplerinin oyun monitörü satın alırken çözünürlük veya yenileme hızı arasında seçim yapmaları gerekiyordu. Aslına bakarsanız, çok yüksek çerçeve hızlarında 4K oyunları oynayıp HDR desteğini de aynı anda kaldıracak bir PC’ye sahip olan çok kullanıcı yoktur. Yine de, yeniliklere erken adapte olan kullanıcılar, en yüksek performansı sunan monitör için çıtanın yükselmiş olmasını bilmekten mutluluk duyacaklardır.

Tabii ki, yüksek teknoloji yüksek fiyattan geliyor. Preadator X27 gibi, PG27UQ da 1999.99 dolarlık yurt dışı fiyat etiketine sahip. Asus, bu ürünün haziran ayından itibaren dağıtıma çıkacağını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER