Teknoloji

Astropad ile iPad Mac için bir çizim aksesuarına dönüşüyor

astropad-190215

Astropad grafik tasarım endüstrisini değiştirebilecek yeni bir uygulama. iPad’inizi çizim tahtasına değiştiren ve çizimleri doğrudan Mac’e aktarma imkanı sunan bu uygulama Photoshop gibi favori çizim ve grafik programlarıyla da çalışabiliyor. Böylelikle tasarımcılar Wacom pad gibi pahalı tasarım tabletleri satın almak yerine iPad’lerini kullanarak yeni tasarımlar oluşturabilir veya fotoğrafları üzerinde düzenlemeler yapabilir.

Astropad’in ekran paylaşım özelliği sayesinde çizdiğinizi anında ekranda görebilirsiniz. Dijital çizim işleri için Wacom’unki gibi ekransız grafik tableti kullanmış olanların en büyük sıkıntısı bu tabletin kullanımına alışmaya çalışmaktır. Astropad uygulaması saniyede 60 kare hızında görüntü aktarımı sağlıyor, böylelikle ekran paylaşımı gecikmesiz şekilde gerçekleştiriliyor, iPad’in ekranında çizdiklerinizi anında Mac’in ekranında görüyorsunuz.

Her grafik tasarımcısının favori bir kapasitif kalemi vardır. Wacom, Hex3, Adonit gibi farklı kapasitif kalemleri iPad ile çizim yapmak için kullanabilirsiniz. Teoride Astropad standart grafik tableti kullanmaktan daha kolay bir deneyim sunuyor olmalı, çünkü kullanım sırasında Apple’ın Retina ekranının avantajlarından da yararlanılıyor. Ancak gerçekten de kolay bir deneyim sunup sunmadığı kapasitif kalem hassasiyetiyle ortaya çıkıyor. iPad parmakla kullanım için optimize edilmiş, ancak en iyi çizimler yüksek hassasiyetli stylus kalemlerle sağlanıyor. Bu nedenle her ne kadar iPad’in ekranı sayesinde bir avantaj sağlanıyor olsa da, söz konusu en rahat ve verimli çizim deneyimi olduğunda iPad bu iş için özel olarak üretilmiş tabletlerin yerini alamayacaktır.

Yine de, bir çizim tableti için yüksek miktarları cepten çıkarmak yerine, sadece 49.99 dolar olan Astropad uygulamasını Mac bilgisayarına indirerek tasarruf edebilirsiniz. iPad uygulaması da App Store üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor. Böylelikle mevcut cihazlarınızla ve nispeten çok az bir miktar harcayarak kendinize bir çizim ortamı oluşturabilirsiniz. Bu arada Astropad öğrencilere 30 dolarlık indirimle, 19.99 dolara satılıyor.

İLGİLİ HABERLER