Eğlence

Assassin’s Creed serisinin yeni oyunundan ilk bilgiler geldi

assassin's creed

Assassin’s Creed serisine bu yılın sonlarında veya 2023’ün başlarında ekleneceği söylenen yeni oyunla ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı. Oyunun temel deneyiminde odak noktasında gizlilik olacağı belirtilirken, Vallaha’nın popüler karakterlerinden Basim’in de ön planda olacağı ifade edildi.

Oyunla ilgili bilinenler bununla sınırlı değil. Bloomberg ve Eurogamer‘da yer alan haberlere göre, oyunda Irak’ın başkenti Bağdat’ın bulunması da planlanıyor. İlk etapta Vallaha’nın devamı olarak başlayan projenin zaman içinde daha küçük ve bağımsız bir projeye dönüştüğü belirtildi. Kısacası oyunda Vallaha veya Odyssey’de olduğu gibi büyük bir dünya olmayacak.

Oyunun Vallaha’daki dönemin öncesini anlatacağı ve Basim’in bu dönemdeki maceralarına yer verileceği de haberlerde belirtilen noktalar arasında yer alıyor.

Serinin yapımıcısı Ubisoft tarafından Bloomberg’e gönderilen açıklamada, geliştirici ekiplerine ve hayran topluluklarına fayda sağlamadıkları için dedikodu ve spekülasyonlar üstüne yorum yapılmadığı belirtildi. Ancak açıklamada şu ifadelerin yer alması da dikkat çekti: “Sağlam ve heyecan verici bir oyun grubu sırada bekliyor. Hem yeni hikayeler ve özelliklerle güçlenen köklü oyunlar hem de günümüzün video oyun endüstrisini değiştirecek yeni oyunlar kullanıcılarla buluşacak.”

Assassin’s Creed Vallaha’nın yapımcılarından José Araiza da verdiği bir röportajda Basim’in dönüşünü doğruladı. Araiza, fazla detay paylaşmasa da Basim’in geri döneceğinin sözünü verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER