Teknoloji

Assassin’s Creed Rebellion: Suikastçıların mobil macerası

assassin's creed rebellion
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil oyun ekosisteminin gelişmesi, video oyun sektörünün popüler serilerinin yapımcılarını da bu alana yöneltti. Assassin’s Creed‘e imza atan Ubisoft da söz konusu grubun  üyeleri arasında bulunuyor. Duyurusu geçtiğimiz yıl haziran ayında yapılan strateji RPG oyunu formatındaki Assassin’s Creed Rebellion, uzun süren bir bekleyişin ardından mobil cihaz sahiplerinin karşısına çıktı.

Mobil cihazlar için özel olarak hazırlanan bir senaryoya ve deneyime sahip olan oyun, hem geçmişteki anıları yeniden yaşamayı hem de farklı suikastçılarla eş zamanlı olarak oynamayı mümkün kılıyor. Assassin’s Creed Rebellion’da oyuncular Suikastçı Tarikatı’nı daha önce görmedikleri bir şekilde tanıma imkanına sahip  olurken, bir yandan da kendi Kardeşliklerini oluşturuyor. Oyuncular kendi Kardeşliklerini kurarken hem Assassin’s Creed serisinin efsanevi kahramanlarını hem de yeni karakterleri ekiplerine dahil edebiliyor.

Burada oyuncuların karşısına 40’tan fazla karakterin bulunduğu bir havuz çıkıyor. Oyunda seviye atladıkça Kardeşliğe dahil edilebilen kahramanların da seviyesi yükseliyor. Assassin’s Creed Rebellion’da oyuncular yapmaları gerekenler konusunda düzenli biçimde yönlendiriliyor. Hangi noktada hangi adımın atılacağı konusunda oyunculara ciddi bir yardım sağlanıyor. Kardeşlikleri için bir Komuta Merkezi inşa eden oyuncular, seviye atladıkça Komuta Merkezi’ni geliştirebiliyor. Bu gelişim sayesinde oyuncular, Kardeşlikleri içindeki Suikastçıları da daha iyi şekilde eğitebiliyor ve yeteneklerini daha üst seviyeye taşıyabiliyor.

Komuta Merkezi’nde seviye atladıkça açılan yeni odalarda yeni ekipmanlar üretmek de mümkün oluyor. Verilen görevler sonucunda oyunculara verilen DNA parçaları, yeni kahramanlar açmayı ve yetenek geliştirme imkanını sağlıyor. Oyunculara verilen görevler ise seviyeler ilerledikçe zorlaşıyor. Suikastçı takımını İspanya’nın farklı bölgelerinde gizli görevlere gönderen oyuncular, bu görevlerde yapıya en uygun ekibi oluşturarak başarıya ulaşmaya çalışıyor. Görevler sırasında oyuncuların suikastçı yetenekleri doğrultsunda kendi stratejilerini oluşturmaları da büyük önem taşıyor. Bazı görevlerde suikastçıların mümkün olduğunca temastan kaçınarak gizli hareket ederek sonuca ulaşması gerekirken, bazı görevlerde kavgadan sakınmadan ilerlemek uygun çözüm olabiliyor.

Assassin’s Creed Rebellion’da oyuncular senaryo çerçevesinde verilen görevlerin yanı sıra süre kısıtlamalı etkinliklere de katılabiliyor. Bu etkinliklerde farklı oyun çeşitleri ve geçmişteki farklı çağları keşfetmek mümkün oluyor. Süre kısıtlamalı etkinlikler sayesinde oyuncular, yeni ve “nadir” olarak tanımlanan Suikastçıları da kadrolarına dahil edebiliyor. Süre kısıtlamalı etkinliklerde oyuncular, dünyanın dört bir yanındaki Assassin’s Creed Rebellion oyuncularıyla oynayıp liderlik tablosu için mücadele ediyor. Bu tablonun üst sıralarına çıkmak oyunculara daha büyük ödüller kazanma imkanı veriyor.

assassin's creed rebellionAssassin’s Creed Rebellion, aşina olunan bir ana hikayeye farklı bir açıdan farklı dinamiklerle yaklaşmayı mümkün kılıyor ve oyunculara keyifli şekilde vakit geçirmeleri adına heyecanlı bir seçenek sunuyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER