EğlenceTeknoloji

Assassin’s Creed Netflix tarafından diziye dönüştürülüyor

netflix assassin's creed

Ubisoft’un en popüler oyunlarından biri olan Assassin’s Creed, Netflix tarafından bir TV dizisine dönüştürülüyor. Netflix’ten yapılan açıklamaya göre, Ubisoft’la yapılan anlaşma çerçevesinde Assassin’s Creed’in dinamik hikayeleri animasyon ve çizgi dizilerde de kullanılacak. Kısacası Netflix’te birden fazla Assassin’s Creed dizisi görmek mümkün olacak.

Ana dizi projesinin hazırlık çalışmaları hâla devam ediyor. Netflix, bu proje için hâlâ bir baş yapımcı arıyor. Dizinin hangi dönemde geçeceği ve konusunun ne olacağı hâlâ bilinmiyor. Ancak Assassin’s Creed serisi tarihsel unsurlarla modern bir anlatımı birleştirmesiyle tanınıyor. Seride Haçlı Seferleri’nden Vikingler’e kadar uzanan pek çok tarih unsurunu bulmak mümkün.

Netflix’ten başkan yardımcısı Peter Friedlander, Assassin’s Creed anlaşmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Nefes kesen tarihi dünyaları ve büyük küresel etkisiyle tüm zamanların en çok satan oyun serilerinden birini, özenli bir şekilde TV’ye uyarlayarak üyelerimize ve hayranlarına ulaştıracak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.”

Netflix, Assassin’s Creed öncesinde başka popüler video oyunları da diziye dönüştürmüştü. Bu konuda akla gelen ilk örnek, büyük beğeni kazanan The Witcher olurken; şirket Resident Evil dizisi için de hazırlıklarını sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER