Teknoloji

Assassin’s Creed gerçekliğini derinleştiren haptik geri bildirimli üst giysi teknolojisini tanıyın

assassin's creed mirage edition

Assassin’s Creed dünyası, haptik teknolojiye giriyor. Oyun devi Ubisoft, haptik geribildirim teknolojisi şirketi OWO ile işbirliği içinde Assassin’s Creed Mirage Edition adlı haptik geribildirimli bir üst giysi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu giysi, oyunculara parkur hareketlerinden çarpma etkilerine, daha önce hiç hissetmedikleri benzersiz duyguları yaşatma vaadi veriyor.

Assassin’s Creed haptik geri bildirimli gömlek: Bir yeni nesil oyun deneyimi

Ürün, göğüs, karın, bel ve kollar gibi ana haptik noktaları üzerinde çalışırken, etkileşimleri simüle etmek için dokuz dalga parametresini ayarlayabilen bir algoritma kullanıyor. Rüzgardan bir hançer vuruşuna kadar çok çeşitli deneyimlerin simülasyonu mümkün olacak. Kullanıcılar, spesifik oyunlar için hisleri kalibre etmek veya kendi tercihleriyle değiştirmek için mobil uygulamayı kullanabilecekler.

OWO’nun haptik giysisi, Fortnite ve Beat Saber gibi modlara dayanan oyunlarla uyumlu olacak. Ayrıca, Crisis Brigade 2 Reloaded ve Drone War gibi bazı oyunlar da zaten destekleniyor. Assassin’s Creed Mirage Edition, bu tür bir iş birliğinin ilk büyük örneği.

Henüz ürünün fiyatlandırılması ve çıkış tarihi konusunda net bir bilgi bulunmamakla birlikte, haptik giysi PS4, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC ile uyumlu olacak. Oyun 12 Ekim’de çıkacak ve OWO’nun giysisi bir oyun kodu içerecek. OWO’nun önceki ürünü, Founder Edition gömlek, yurt dışında 499€ (yaklaşık 560$) karşılığında satışa sunulmuştu ancak bu, yeni ürünün son fiyatı kesin bir şekilde yansıtmayabilir.

Haptik teknoloji oyun dünyasında yeni bir konsept olmasa da, genellikle deneysel projelerde kullanılmıştır. Örneğin 2017’deki Sony’nin Rez Infinite synesthesia giysisi buna bir örnektir. Assassin’s Creed iş birliği, bu teknolojiyi ana akım oyunlara taşımayabilir ancak bu ürün, Apple Vision Pro gibi, karma gerçeklik gözlüklerinin yeni nesli pazarda yerini aldığı bir dönemde geliyor. Bu nedenle, AR ve VR oyunlarına olan ilginin artmasıyla haptik teknolojinin de önem kazanabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER