Manşetler

Ask Lisa: Instagram’da en çok beğenilecek fotoğrafı yapay zekâ ile seçin

ask lisa

Günümüzde arkadaşlar birbirlerine “Bu fotoğraf Instagram?da nasıl görünür?” sorusunu sıklıkla soruyor. Ancak kimi zaman arkadaşlar bu soruyu yanıtlamak için müsait olmayabiliyor. Pek çok konuda insanların ihtiyaçlarına cevap veren mobil uygulama ekosistemi burada da imdada yetişiyor. Ask Lisa, Instagram’a yükleyeceği fotoğraf konusunda kararsız kalanlara yapay zekânın analiz yeteneğiyle yardımcı oluyor.

Ask Lisa, oldukça basit ve anlaşılır bir yapıda işliyor. Uygulama başlatıldıktan sonra kullanıcılardan ilk olarak profil analizi için Ask Lisa’ya Instagram hesaplarıyla giriş yapmaları isteniyor. Girişin yapılmasının ardından kullanıcıların Instagram profilleri inceleniyor. Böylelikle Lisa analizleri için gerekli verilere ulaşabiliyor. Analizin tamamlanmasın ardından kullanıcılar ekranın alt kısmındaki uygulama ikonuna dokunduklarında film rulolarına yönlendiriliyor. Burada yer alan potansiyel adaylardan iki tanesi değerlendirilmesi için Lisa’ya sunulabiliyor.

Kendisine sunulan adayları hızlı biçimde analiz eden Lisa, Instagram’da paylaşmaya en uygun gördüğü seçeneği kullanıcıya gösteriyor. Lisa seçtiği fotoğrafın daha fazla kişiye ulaşması ve daha fazla kişi tarafından beğenilmesi için seçilen fotoğrafa uygun hashtag’leri (etiket) de öneriyor. Kullanıcılar Lisa tarafından önerilen etiketleri tek bir dokunuşla panoya kopyalayıp ardından Instagram paylaşımlarına yapıştırabiliyor. Seçilen fotoğrafı iOS veya Android’in paylaşım arayüzü üzerinden Instagram’a yüklemek mümkün olsa da, bu durumda fotoğraf üzerinde ekstra düzenleme işlemleri yapılamıyor.

Ask Lisa ile yapılan analizler sonucunda seçilen fotoğraflar, uygulamanın ana ekranında gösteriliyor. Kullanıcılar böylelikle Lisa’nın seçimlerini analizden sonraki zamanlarda da görebiliyor. Ask Lisa?nın standart planında Lisa kullanıcılar için her gün 1 analiz yapıyor. Tek analiz hakkının dolmasının ardından hakların yenilenmesi için 24 saatin geçmesini beklemek gerekiyor.

Bu kısıtlamalara maruz kalmak istemeyenlere Lisa Plus isimli bir paket sunuluyor. Lisa Plus’ta kullanıcılar her ay sınırsız analiz hakkına sahip oluyor. Bu 100 analizin her birinde 20 etiket öneriyor ve her analize beş fotoğraf eklemeye izin veriyor. Buna ek olarak, kullanıcılara yükledikleri fotoğrafların Instagram’da alabileceği beğeni sayısı konusunda da bir tahmin sunuluyor. Bu paket içi aylık 3,99 TL ödemek gerekiyor. Yıllık ödeme yapılırsa ile Lisa Plus’ın bedeli 37,99 TL oluyor.

Instagram için en uygun fotoğrafın seçiminde ekstra ve profesyonel bir fikir arayanlar için Ask Lisa, en uygun yardımcılardan biri olarak tanımlanabilir. Uygulama hem iOS hem de Android‘de mevcut.

İLGİLİ HABERLER