Manşetler

Artık Twitter’da retweet ederken medya ekleyebilirsiniz

twitter retweet

Twitter kullanıcıları bundan böyle retweet’lerine ya da alıntılanan tweet’lerine fotoğraflar, videolar ve GIF animasyonlar ekleyebiliyor. Şirket bu yeni özelliği Android, iOS ve Twitter’ın mobil web sitesinde kullanıma sundu. Henüz masaüstünde bu imkan kullanıcılara sunulmadı.

Bir retweet’e medya içeriği eklemek çok basit olacak. “Yorumla birlikte Retweetle” seçeneğine tıklattıktan sonra görsel ya da GIF ikonunu seçmek yeterli olacak.

Bu yenilik servise eklenmiş küçük bir eklenti olsa da, Twitter bunun mantıklı ve zaman akışına bakıldığında gözü yormayacak bir tasarımla sunulmasının epey zor olduğuna dikkat çekiyor. Bir Twitter temsilcisi, “İnsanların medya içeren bir Retweet’teki tüm içeriği hızlıca anlamalarının zor olduğunun farkına vardık. Bu; birbiri üzerine yığılmış iki büyük tweet’in oluşturduğu düzen nedeniyle oldu.” dedi. Bunu çözmek amacıyla Twitter, orijinal tweet’i daha küçük ve girintili kutu hâlinde gösteriyor, kullanıcının profil resmi hâlâ belli oluyor. Eklenen medya ise tam genişlikte gösteriliyor.

Twitter, bazı markaların ve yapımcıların bu imkanı daha ilk günden itibaren kullandıklarını kaydetti. Eğer bu tür retweet’leri henüz masaüstünde düzgün görmüyorsanız, acele etmeyin. Twitter bu durumu da çözüme kavuşturacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER