Teknoloji

Artık her Twitter kullanıcısı Sohbet Odası açabilir

twitter microsoft

Twitter; Spaces, yani Sohbet Odaları’nı ilk olarak Kasım 2020’de, kendi ses merkezli sohbet odaları özelliği olarak, Clubhouse’un başarısını gölgede bırakma girişimi olarak başlatmıştı. Ancak bir sohbet odasına ev sahipliği yapma imkanı en az 600 takipçiye sahip olmayla sınırlı tutulmuştu. Şimdi, neredeyse bir yıl sonra, nihayet tüm kullanıcılarına uzun zaman önce verilmesi gereken tartışmalı bir ayrıcalık olan bir Sohbet Odalarına ev sahipliği yapma yeteneği veriyor.

Herkesin nisan ayında bir Sohbet Odası başlatabileceğine dair söz verdiği düşünüldüğünde, Twitter kendi programının biraz gerisinde kaldı. Spaces ekibi, değişikliği duyurmak için bir tweet attı ve hem Android hem de iOS’teki kullanıcıların artık Sohbet Odalarına ev sahipliği yapabileceğini belirtti. Ayrıca, aylar sonra unuttuysanız, kullanıcıları bir Sohbet Odasına nasıl ev sahipliği yapabileceğiniz konusunda kısaca bilgi tazeleyen bir GIF de sunuyor.

Twitter, Spaces için yardımcı sunucu ekleme ve 10 adede kadar konuşmacı gibi bir dizi yeni özellik sunarak tüm yıl boyunca ilerlemeler kaydetti. Spaces yapımcıları için Spark Programı adı verilen bir fon ve hatta giriş için ödeme yapmanızı gerektiren ses odaları olarak da bilinen Biletli Sohbet Odaları oluşturdu. Tüm bunlar, tüm kullanıcılara en hayati yeteneği kendi odalarına ev sahipliği yapma seçeneği vermeden gerçekleşmişti.

Clubhouse ise geçtiğimiz temmuz ayında yalnızca davet ile kayıt olma şartını kaldırdı ve o zamandan beri mobil cihaz kullanıcıları uygulamadan istedikleri biçimde yararlanabiliyor. Twitter’ın ev sahipliği ayrıcalıklarına ilişkin kısıtlamaları kaldırmakta geç kalması, kullanıcıların bu özelliği kullanmaya ilgi duymasını sağlamak için önemli bir fırsatı kaçırmış olabilir. Sohbet Odaları büyüdükçe Clubhouse’un ölümünü hızlandıracak mı, yoksa bu özellik hikâyeler benzeri Fleets gibi terk edilmiş bir özellik mi olacak? Bunu zamanla göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER