Teknoloji

ARM’e göre Intel’in akıllı telefon yongası kabaca iyi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in bu yıl çıkacak Motorola ve Lenovo markalı çeşitli Android telefonlarında bulunacak olan Intel Atom Z2460 işlemci ARM tarafından yettiği kadar iyi şeklinde nitelendirdi. Intel’i ciddi bir rakip olarak gördüğünü kabul eden ARM’in CEO’su Warren East CES‘te Reuters’a bir röportaj verdi. Intel’in işlemcisinin performans olarak hakkını verse de, şirketin enerji tüketimi bakımından verimli işlemciler konusunda sağlam bir kayda sahip olmamasının bu başarısını gölgelediğini dile getirdi.

Warren East, Intel’in akıllı telefonlar için düşünülmemiş bazı tasarımları alıp, onlarla oynadığını ve güç-performans dengesinin önemli olduğu bir alana sürdüğünü ve ortaya çıkan sonucun kabaca iyi olduğunu belirtti. East’e göre yüksek çözünürlüklü multimedya tüketimi ve oyun oynama işlevlerini mümkün olan en düşük batarya kapasitesiyle sunmak ARM’in yeteneği ve bu da onları kendilerinden nispeten daha büyük olan rakiplerinin önünde tutuyor. East, insanların telefonlarıyla daha çok şey yapmak istediğini, ancak batarya kapasitesinin sabit kaldığını sözlerine ekledi.

Yüksek performanslı masaüstü ve dizüstü pazarında lider olan Intel’in aynı başarıyı mobil ortamda gösterdiğini söyleyemeyiz. Bu ortamda akıllı telefon ölçeğindeki batarya kapasitesiyle kullanıcıların bekledikleri performans arasında ince bir denge yakalamak gerekiyor. Ayrıca bu dengeyi yakalamakla birlikte ortaya çıkarılan işlemcinin fiyatının da makul olması şart. Intel, Medfield işlemcilerle bunu yakaladığına inanıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Intel’in Medfield yongasetini taşıyan akıllı telefonların bu yıl içinde Motorola ve Lenovo tarafından piyasaya sürüleceği açıklandı. Belki bu ikiliyi yılın ilerleyen zamanlarında başka üreticiler de izler.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER