Teknoloji

ARM’den Android yazılımcıları için özel yazılım geliştirme araç seti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ARM, Development Studio 5 (DS-5) Community Edition (CE) adı verilen yeni Android geliştirme aracını yayınladı. Ücretsiz olan bu yazılım Android yazılımcılarına uygulamalarını Android’de Java kodundan dört kata kadar daha hızlı şekilde çalıştırma fırsatı sunuyor. DS-5 CE’yi Android’in SDK ve NDK geliştirme araçlarına göre eşsiz kılan ise onun performans açısından enerji verimliliğinin daha yüksek olması.

DS-5 Community Edition aracının amacı Android uygulama geliştiricileri için hayatı daha kolay hâle getirmek. Araç seti yazılımcıların işlemci bilgilerini görmelerine, bunun yanı sıra Java ve C/++ kodunu geliştirmelerine izin veriyor. Ayrıca entegre edilmiş bir grafiksel hata ayıklayıcısı da barındırıyor. Araç seti ARM Streamline Performance Analyzer adı verilen ve sistem performansı hakkında bilgileri elde edip yazılımcıların kodlarındaki problemleri daha rahat bir şekilde görmesine olanak sağlayan bir performans analiz aracı da barındırıyor. Streamline desteği ise Linaro’dan alınan açık kaynak kodlu bir sürücüyle eklenebiliyor.

ARM’in bu aracı yazılım geliştiricilerine uygulamalarında etkileyici bir uygulama deneyimi sunmalarında yardımcı olma hedefi taşıyor. ARM’in idari başkan yardımcısı ve sistem tasarım bölümü genel yöneticisi “ARM DS-5 Community Edition yazılımcılara hata ayıklama ve C/C++ kodunu optimize etmek için kullanımı kolay bir ortam sunuyor. Bu da müşterilerin talep ettiği performans ve işlevselliğin sunulmasında doğal kodun kullanılarak ARM işlemci teknolojisinin avantajlarından tam bir şekilde yararlanılmasına izin veriyor.” diye konuştu.

İlgili – ARM DS-5 CE

İLGİLİ HABERLER