Teknoloji

ARM üçüncü çeyrekte kârını katladı, gelirini yükseltti

ARM üçüncü çeyrekte kârını katladı, gelirini yükseltti
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

ARM üçüncü çeyrekte kârını katladı, gelirini yükselttiBirçok mobil cihaza can veren ARM Holdings’te işler iyi gibi görünüyor. İngiltere merkezli yonga üreticisi geride kalan üçüncü mâli çeyrek yılına ait rakamları paylaştı. Şirket bu çeyrekte 31.5 milyon pound net kâr elde etti ve 2010’un üçüncü çeyreğine göre kârını iki katın üzerine çıkarmış oldu

Gelirlere bakıldığında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22’lik bir yükselişin olduğu ve 120.3 milyon avroya yükseldiği görülüyor. Şirketin yayınladığı basın bülteninde genel müdür Warren East bu sonuçları yüksek seviyeli tasarım aktivitelerine, ayrıca pazarın ihtiyaç duyduğu akıllı ve düşük güç tüketimli yongaları üretmek için birçok yeni müşterinin ARM teknolojisini lisanslamasına bağladı.

Bu çeyrekte toplam bir milyar kadar ARM tabanlı mobil yonga sevkiyatı gerçekleştirilmiş ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10’luk bir artış kaydedilmiş. Şirket 2011 yılı sonu itibariyle toplam 477.4 milyon pound gelir elde etmeyi hedefliyor.

İlgili – ARM Holdings

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.