Teknoloji

ARM tabanlı işlemciler netbook ve MID’ler alanında lider olabilecek mi?

ARM tabanlı işlemciler netbook ve MID’ler alanında lider olabilecek mi?Endüstri analizleri ne kadar iddialı tahminler yapıyorlarsa o kadar para alıyor olmalılar. ABI Research araştırma şirketinin iddiasına göre şu anda pazarın lideri konumundaki x86 tabanlı işlemciler ARM tabanlı işlemci mimarilerinin gelişmesiyle birlikte “ultra mobil cihaz” alanındaki liderliği kaybedebilir.

Cortex işlemcilerinin giderek artan popülaritesi yadsınamaz bir gerçek. Ancak Intel’in arkaya yaslanıp bütün bu olanları izleyeceğini düşünen var mıdır acaba? x86’nın atası şimdiden Atom SDK’yi oluşturup programcılara sundu bile. Bu nedenle ABI Research şirketinin iddiasının gerçek olması o kadar da kuvvetli bir ihtimale sahip değil. Öte yandan ARM’in daha düşük güç ihtiyacı duyması yatırımları kendisine çekecektir, bundan da memnuniyet duyuyoruz. NVIDIA’nın Tegra 2’li smartbook’larının prototip modellerin ötesine geçip gerçek cihazlarda karşımıza çıkmasıyla birlikte pazarın durumu hakkında yorum yapmak biraz daha kolay hâle gelecektir.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Razer Kiyo V2 X, akıcı görüntülü görüşmeler için 4.891,52 TL
Satın Al
Logitech G102, 8.000 DPI sensör ve RGB aydınlatmayı 664 TL’ye sunuyor
Satın Al
Üçlü TP-Link Deco M4 paketi, evdeki Wi‑Fi kapsamasını 4.709 TL’ye genişletiyor
Satın Al
TP-Link Archer AX55, Wi‑Fi 6 ve Gigabit bağlantıyı 2.949 TL’ye getiriyor
Satın Al
Tapo C510W, dış mekânda 2K görüntü ve hareket takibini 2.084 TL’ye sunuyor
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

İlgili – ABI Research

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl