Teknoloji

ARM Nesnelerin İnterneti projelerini Softbank’e devredecek

ARM Cortex-A78C
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ARM, bünyesindeki Nesnelerin İnterneti projelerini çatı şirketi Softbank’e devretmeyi planlıyor. Eğer şirketin yönetim kurulu bu planı onaylarsa, mevcut projelerin yönetimi doğrudan Softbank’e geçecek.

Softbank, ARM’ı 2016 yılında 24.3 milyar sterlin gibi büyük bir meblağ karşılığında satın almıştı. ARM’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şirketin ana faaliyet alanı olan yarı iletken tasarımlarına odaklanmasının ve böylelikle hem büyümenin hızlandırılmasının hem de kârlılığın artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

ARM CEO’su Simon Segars’ın imzasını taşıyan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Softbank’in hızlı büyüyen ve ilk aşamalarındaki işleri yönetmekteki deneyimi, Nesnelerin İnterneti Hizmetleri grubunun değerini maksimum seviyesine çıkarmasına yardımcı olacak. ARM ise fikri mülkiyet haritasını yenilemek ve iş ortaklarını farklı pazarlarda gelişmiş çözümlerle desteklemek için daha güçlü bir pozisyona gelecek.”

ARM, Nesnelerin İnterneti portföyünün Softbank’e devrini eylül ayı itibarıyla tamamlamayı planlıyor. Şirket, devir süreci tamamlandıktan sonra da Nesnelerin İnterneti birimleriyle işbirliğinin süreceğini belirtti.

ARM, işlemci tasarımları konusunda akıllı telefon pazarının ötesine geçen bir etkiye sahip. Apple da kısa süre önce gerçekleşen WWDC 2020 etkinliğinde ARM mimarisiyle tasarladığı kendi özel bilgisayar işlemcilerinin duyurunu yapmıştı. Dolayısıyla şirketin güçlü olduğu alanlara odaklanmak istemesine şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER