Teknoloji

ARM Cortex-M0+ daha düşük güç tüketimiyle birlikte geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ARM, Cortex-M0+ olarak adlandırılan ve ARM Cortex-M0’ın güncellenmiş hâli olarak nitelendirilen yeni mikroişlemcisini tanıttı. ARM’in belirttiğine göre dünyanın en yüksek enerji verimliliğine sahip mikroişlemcisi olan bu yeni versiyon sensörleri ve kontrol sistemlerini hedefliyor. M0+’ın ev aletlerinde, aydınlatma ve güç sistemlerinde, ayrıca tıbbi izleme cihazlarında çalışması bekleniyor. Yani, eşyaların internetinin kurulmasında ARM’in bu mikroişlemcisi büyük bir yer tutacak.

32-bit yonga niteliğinde olan Cortex-M0, ARM’in belirttiğine göre, geleneksel 8 veya 16 bit işlemcilerin kullandıklarına göre yüzde 30 daha az olacak şekilde  9µA/MHz’lik bir güç tüketimine sahip. Güç tüketimi azalmış olsa da performans açısından bir şey kaybedilmiş değil. ARM, 8 veya 16 bitlik yongalarını değiştirmek isteyen müşterilere gözünü dikmişe benziyor ve onları 32-bitlik yeni yongasıyla kendine çekmeye çalışacak.

ARM’in bu yongasını şu an için Freescale ve NXP Semiconductor gibi şirketler lisanslamış durumda. Aslında NXP geçmişte de bu yonganın önceki versiyonunu, yani Cortex-M0’ı 8 ve 16 bitlik yongalara göre daha düşük güç tüketimi ve yüksek performans sunan çözümlerinde kullanmıştı.

İlgili – ARM

İLGİLİ HABERLER