Teknoloji

ARM CEO’suna göre Windows’un Android’e göre farkındalık avantajı bulunuyor

Geride kalan çeyreğe ait finans raporunu paylaşan ARM‘in CEO’su Warren East, mâli durumun detaylarının paylaşıldığı telekonferans oturumunda Windows 8 tabletlerin Android tabletlere karşı şansı olup olmadığıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. East’e göre Microsoft’un Android’e göre farkındalık ve aşinalık açısından avantajları bulunuyor. Şirket farkındalığı kendi lehine kullanarak Windows 8 tabletin başarıya ulaşmasını sağlayabilir.

East, Windows’un yaygınlığına özellikle vurgu yaptı, müşterilerin Microsoft’a alışkın, Windows’a da Android ortamına olduklarından daha fazla yatkın olduklarını dile getirdi. Bu nedenle Microsoft’un Android’e göre müşterilerin gözünde farkındalık avantajına sahip olduğunu dile getirdi.

East’in yorumlarının haklılık payı yok değil. Ancak bu farkındalık ve aşinalık Windows Phone’un Android karşısında mobil ortamda pazar payı kazanmasına en azından şimdilik yardımcı olmamış gibi görünüyor. Windows 8, Windows Phone’a göre biraz daha farklı tabiata sahip, bu nedenle East’in öne sürdüğü etkenler fark yaratabilir. Öte yandan piyasadaki etkinliğini genellikle Android cihazlara borçlu olan ARM’in CEO’sunun bu tarz bir açıklama yapması şaşırtıcı. Yine de, East Android ile de ilgili olumlu şeyler söylüyor. Android telefonların tanıtıldığında çok fazla dikkat çektiğine, ancak sonrasındaki performanslarının bu ilgiyi yansıtacak şekilde olmadığına dikkat çeken East, birkaç yıl geçtikten sonraysa Android’in şimdiki popülaritesine kavuştuğunun altını çizdi. Yani, Android hakkına kesin hükme varılmadan önce biraz zaman geçmesinin gerektiğini vurguladı.

İlgili – CNET
İlgili – ARM

İLGİLİ HABERLER