Teknoloji

ARM: Apple dedikoduları “tamamen mantıkdışı”

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ARM, Apple tarafından satın alınacağına dair dedikoduları “tamamen mantıkdışı” olarak nitelendirerek yalanladı. NYTimes’a konuşan ARM CEO’su Warren East müşterilerinin her sene 4 milyar yonga sattıklarını, Apple ile ilgili dedikodulara güldüğünü belirtti. ARM-Intel savaşıyla ilgili olarak ise daha ciddi konuştu: “Intel’e benzemiyoruz, hiçbir zaman 100 milyar dolarlık bir şirket olamayız.”

Aslında East şirketiyle Intel arasında bir savaş olduğunu kabul etmeyerek suçu olayı böyle yorumlayan yorumculara ve basına atıyor. ARM’in araştırmadan sorumlu başkan yardımcısı Krisztian Flautner da “düşük güç baskısı” altında geliştiklerini, bu durumun da “onları farklı bir gelişim yoluna yönelttiğini” belirtiyor.

ARM’in girdiği yol mümkün olan en yüksek performans yerine mümkün olan en düşük güç tüketimine doğru gidiyor. Bu sayede ARM akıllı telefon ve ultrataşınabilir cihaz pazarında liderliğe yükseldi. Bu sırada Intel’e ise ARM’i bu alanda yakalamak düştü. Şirketin düşük güç tüketimli Moorestown platformu bu sene görücüye çıktı, ancak henüz piyasaya çıkabilmiş değil.

İlgili – ARMDevices.net

İLGİLİ HABERLER