Teknoloji

Arm 1000’e yakın çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor

arm

Çip tasarımcısı Arm, ABD ve İngiltere’deki ofislerinde görev yapan 100’e yakın çalışanıyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre; şirketin CEO’su Rene Haas, çalışanlara gönderdiği mesajda iş gücünde yüzde 12 ila 15’lik bir kesintiye hazırlandıklarını belirtti.

Haas işten çıkarılacakların sayısının 1000’i geçmeyeceğinin altını çizdi. Bu kararın harcamaları azaltma amacıyla alındığı belirtilirken, şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Her şirket gibi, biz de Arm olarak iş planlarımızı sürekli gözden geçiriyor, fırsatlar ve mali disiplin arasında bir denge tutturmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki bu süreçler, iş gücünde kesintiye gitmeyi de gerektirebiliyor.”

Arm’ın sahibi olan SoftBank, şirketi 40 milyar dolar karşılığında Nvidia’ya satmak için anlaşmaya varmıştı. Eğer satın alma gerçekleşmiş olsaydı, anlaşmanın bedeli bugünkü hisse fiyatları doğrultusunda 60 ila 80 milyar dolar arasında olacaktı.

Ancak dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurulların itirazlarının ardından geçtiğimiz ay içinde tarafların satıştan vazgeçtiği açıklanmıştı. Arm’ın müşterisi olan Microsoft ve Qualcomm gibi şirketler bu satın almaya karşı çıkmış ve Nvidia’nın Arm’ın çip tasarımlarına erişimi kısıtlayabileceğini öne sürmüştü.

Anlaşmanın iptali nedeniyle Nvidia SoftBank’e cayma bedeli olarak 1.25 milyar dolar ödeyecek. Satışın gerçekleşmemesinin ardından SoftBank, Arm’ı halka arz etme planını uygulamaya koyacağını açıklamıştı. Ancak bu da iş gücünde kesintiye gidilmesini engellemek için yeterli olmamışa benziyor.

Kararın şirketin mühendis kadrosunu etkilemeyeceği belirtildi. Arm ve Nvidia arasındaki yakın iş birliğinin de satış gerçekleşmemesine rağmen sürdüğü söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER