Teknoloji

Aristo kod adlı BlackBerry 10 cihazının detayları sızdı

RIM’in BlackBerry L serisine mensup BB10 cihazına ait sızıntıların hemen ardından bu sefer de Aristo adıyla anılan A-serisi cihazına ait çeşitli detaylar internete sızdı. Rapid Berry sitesinin belirttiğine göre A serisi RIM’in BlackBerry 10 cihazları içinde en üst sınıfı oluşturacak. Aristo’da dört çekirdekli 1.5 GHz Qualcomm APQ8064 Krait gibi güçlü bir işlemci bulunacak. Cihazın önündeyse 1280 x 720 piksel çözünürlüklü, 4.65 inç’lik OCTA Glass OLED ekran yer alacak. Bu OCTA ekran Samsung tarafından üretilecek ve Aristo’ya 8.85 mm.’lik kalınlığıyla şimdiye kadarki en ince BlackBerry telefonu unvanını verecek.

BlackBerry Aristo’da 2 GB RAM bulunacak. 16 GB dahili belleğin yanı sıra 16 GB’lık microSD kartın kullanımıyla birlikte depolama alanı daha da genişletilecek. Bağlantı tarafında ise microUSB, mini HDMI, WiFi Direct, NFC, DLNA ve Bluetooth 4.0 bulunuyor. Anlayacağınız BlackBerry Aristo sahipleri bağlantı açısından herhangi bir eksiklik yaşamayacak. Bu arada BlackBerry Aristo’nun bataryası da akılları baştan alacak şekilde 2800 mAh’lik kapasiteye sahip. Bu batarya sabit, sökülemiyor. Ancak 2800 mAh’lik kapasiteli bir bataryayı çok da fazla değiştirmek zorunda kalacağınızı düşünmüyoruz.

BlackBerry Aristo cihazının arkasında 8 megapiksel, önündeyse 2 megapiksel kameranın yer alacağı da belirtiliyor. Eğer böyle bir cihaz gerçekse, RIM’in 2013 yılına gerçekten sağlam bir başlangıç yapacağını, çok güvendiği BlackBerry 10 yazılımının hakkını fazlasıyla verecek donanımı da müşterilere sunmayı başaracağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlgili >> RapidBerry

[Görsel – RapidBerry]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER