Eğlence

Ariana Grande’nin yeni klibini YouTube’da 829 bin kişi aynı anda izledi

Müzik videoları artık eski zamanlardaki görkeminden uzak. Bu dönüşümde müziğe erişim kanallarındaki değişimin önemli bir payı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Buna rağmen, internet üzerinden canlı yayın kültürünün gelişmesiyle birlikte müzik videolarının en azından “ilk gösterim”leri yeniden önemli bir olaya dönüşme potansiyelini taşıyor. Ariana Grande, “thank u, next” isimli yeni şarkısının video klibinin ilk gösterimiyle bu potansiyeli gözler önüne serdi.

Grande’nin yeni klibi için YouTube‘da önceden planlanmış bir ilk gösterim gerçekleştirildi. Bu ilk gösterim sırasında 829 bin kişi aynı anda klibi izledi. Canlı yayın formatı ilk kez yüksek profilli bir şarkıcının klibi için kullanılırken, ilk gösterimde bu kadar yüksek bir izleyici sayısına ulaşılmasında Grande’nin sosyal medya aracılığıyla yarattığı heyecan önemli bir rol oynadı.

Günümüz gençleri için kültürel bir mihenk taşı niteliği taşıyan Mean Girls (Kötü Kızlar) filmine bir tür saygı duruşu olan klip, Grande’nin kişisel aşk hayatını sosyal medyada paylaşma konusundaki açıklığı da işin içine eklenince daha ilgi çekici bir hâle geldi. Klipte Amerikan magazin dünyasının en ünlü annelerinden Kris Jenner‘ın Grande’nin annesi olarak boy gösterdiğini belirtmekte fayda var.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”gl1aHhXnN1k”]

Ariana Grande, YouTube’da oldukça hareketli bir hafta geçiriyor. Ünlü şarkıcının en son turnesini konu alan dört bölümlük belgesel YouTube’da yayınlanmaya başladı. YouTube Red aboneleri ise her hafta beklemeye gerek kalmadan dört bölümü art arda izleyebiliyor.

İLGİLİ HABERLER