Manşetler

Archos’tan 5 yeni Android tablet: Archos 28, 32, 43, 70, 101 – Galeri

Archos tablet olayını biraz abarttı gibi. Şirket bir değil, iki değil, tam beş yeni tablet modeliyle karşımıza çıktı. Her biri Android tabanlı olan bu tabletler farklı boyutlarda, fiyatlarla ve Archos’un Android üzerine geliştirdiği bazı özelliklerle geliyor.

Listenin en altında Archos 28 bulunuyor. 2.8 inç’lik, 320 x 240 çözünürlüklü dirençsel dokunmatik ekrana sahip olan bu cihazda 4 GB’lık dahili bellek bulunuyor. Aslında bu cihazı tabletten çok kişisel medya oynatıcı olarak nitelendirmek daha doğru olacaktır. Entegre WiFi ve Archos tarafından geliştirilmiş olan bir müzik uygulaması da cihazla birlikte geliyor. Android Market erişiminin bulunmaması negatif olarak yorumlansa da Archos AppsLib ile uygulama mağazası açığını kapatmayı umuyor. 800 MHz’lik ARM Cortex A8 işlemciyle çalışan ve ivmeölçer de barındıran bu cihazın Eylül ayı sonunda 99.99$’dan satışa çıkması bekleniyor.

Bir sonraki model Archos 32. 3.2 inç’lik dokunmatik ekrana sahip bu cihazda 8 GB’lık dahili bellek bulunuyor. Arkasında bir de kamera barındıran bu cihaz 720p kalitesinde video kaydı yapabiliyor. Alt taraftaki kompozit portu sayesinde Archos 32’yi TV’ye bağlamanızda mümkün. Bu ay ortasında piyasaya çıkması beklenen bu cihazın tavsiye edilen yurtdışı satış fiyatı 149.99$ olarak belirlenmiş.

Archos 43’ten itibaren işler biraz daha ilginçleşiyor. 4.3 inç’lik dirençsel dokunmatik ekrana sahip bu cihazda ivmeölçer de yer alırken, 1 GHz’lik ARM Cortex A8 işlemci ise cihaza çalışması için gereken gücü sağlıyor. Yaklaşık 1 cm’lik kalınlığa sahip bu cihaz cebinize rahatlıkla sığacak boyutlara sahip. Ekim ayı ortalarında piyasaya çıkması beklenen Archos 43, Android 2.2 ile çalışıyor ve 720p kalitesinde video kaydı yapabiliyor. Tavsiye edilen satış fiyatı ise 199$ olarak belirlenmiş durumda.

7 inç’lik kapasitif dokunmatik ekrana sahip olan Archos 70 ise Android 2.2 işletim sistemiyle çalışıyor. Daha önce piyasaya çıkmış olan Archos Home Tablet 7’ye göre daha küçük bir tasarıma sahip olan bu cihaz daha fazla gözü kendine çekecektir. Önceden yüklenmiş bazı video sohbet uygulamaları barındıracak bu cihazın ön yüzünde VGA kamera da bulunuyor. Önde kamera varken arkasında olmaması ise ilginç bir durum. USB, mini-HDMI portları da barındıran Archos 70’in Ekim ayı ortalarında 274.99$’dan yurtdışında satışa sunulması bekleniyor.

Archos 101 ise tablet pazarına asıl giriş yaptığımız cihaz oluyor. 10.1 inç’lik kapasitif dokunmatik ekranlı bu cihazın ekranı saran çerçevesi sadece yarım inç kalınlığında. 1 GHz işlemcili bu cihaz 720p HD videoları problemsiz şekilde oynatıyor. Ön yüzünde VGA kamera barındıran cihazda HDMI ve USB portları da yer alıyor. Ekim ayı ortalarında piyasaya çıkması beklenen cihazın tavsiye edilen satış fiyatı 300$.

Archos’un yeni cihazlarıyla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

Galeri: Archos 28, 32, 43, 70, 101 Android tabletler
[nggallery id=383]

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)
İlgili – Engadget (İnceleme)

İLGİLİ HABERLER