Teknoloji

Archos’tan giriş seviyesi Android telefonlar ve tablet

archos access
Archos Access

Archos büyük bir üretici sayılmaz, ancak bu Fransız şirket, söz konusu uygun fiyatlı akıllı telefonlar olunca, dikkate değer bir üne sahip. Şirket IFA 2017’de üç yeni seri akıllı telefon ve bir yeni tablet ile boy gösteriyor.

Yeni telefonlar arasında en üst seviyede Archos Sense 47X yer alıyor. 4.7 inç HD ekran, dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, 3000 mAh kapasiteli pil, 16 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası başlıca özellikler arasında bulunuyor. Bu telefonun en ilginç özellikleri ise bir metre yükseklikten düşmeye dayanması ve aynı zamanda IP68 sertifikalı suya ve toza dayanıklılık şeklinde sıralanıyor.

archos sense 47x
Archos Sense 47X

Bu tür sağlamlık özelliklerini düşük sınıf telefonlar arasında pek görmeyiz. Üstelik Archos Sense 47X, yurt dışında 130 pound civarında bir fiyattan satılacak. Telefonun ekim ayında Avrupa’da satışa çıkması bekleniyor.

Archos bu uygun fiyatlı telefonun yanı sıra bir de Sense 101 X tablet çıkarıyor. Bu tablet zorlu şartlar için özel olarak tasarlandı. 10.1 inç HD ekran, dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 6000 mAh kapasiteli pil, 5 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, 32 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

archos sense 101x
Archos Sense 101X

Bu arada bir de Archos Core serisi telefonlar bulunuyor. Bu telefonlar 5 inç HD ekran, dört çekirdekli işlemciler, 1 GB ya da 2 GB RAM, 2000 mAh kapasiteli piller, 13 megapiksel ya da 8 megapiksel arka kameralar, 5 megapiksel ya da 2 megapiksel ön kameralar, 16 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası gibi özellikler sunuyor.

Core serisi telefonlarda suya dayanıklılık yok. Fiyatları ise 100 pound’un hemen altında. Bu telefonlar da eylül ayında Avrupa’da satışa sunulacak.

archos core
Archos Core

Archos Access serisi telefonlar ise en ucuz seçenekler olarak karşımıza çıkıyor. 4, 4.5, 5 ve 5.5 inç ekranlı bu telefonların her biri dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası gibi özelliklerle geliyor.

Telefonlarda ya 5 megapiksel ya da 8 megapiksel çözünürlüklü arka kameralar geliyor. Her birinde 2 megapiksel ön kamera bulunuyor. Pil kapasiteleri ise 1200 mAh ile 2300 mAh arasında değişiyor. Fiyatları ise 50 pound’dan başlayıp 80 pound’a kadar çıkıyor. Bu telefonların da eylül ayında Avrupa’da satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER