Teknoloji

Archos GamePad Avrupa’da 150 avrodan piyasaya çıktı

Archos geçtiğimiz aylarda duyurduğu oyun odaklı Android cihazı GamePad‘in Avrupa’da piyasaya çıktığını duyurdu. Taşınabilir oyun konsolu görünümünde bulunan bu hibrit cihazın dokunmatik ekranının kenarlarında fiziksel kontrol tuşları yer alıyor. Böylelikle hem oyun oynanabilecek bir konsol hem de farklı işler için kullanılabilecek bir Android tableti bir arada sunulmuş oluyor.

Android 4.1 Jelly Bean ile yüklü gelen GamePad, Archos tarafından eklenmiş çeşitli oyun ve uygulamaları da bünyesinde barındırıyor. GamePad’in sahip olduğu fiziksel kontroller birçok oyunla düzgün şekilde çalışıyor, böylelikle oyun içindeki sanal kontroller yerine bu fiziksel kontrollerin kullanılması gibi bir kolaylık ortaya çıkıyor. Aslında Archos da GamePad’in özel bir eşleştirme yazılımı kullandığını, böylelikle herhangi bir oyundaki sanal kontrolleri GamePad üzerindeki kontrollere bağlayabildiğini kaydetmişti.

Google Play Store üzerinden içerik ve oyun indirmeye olanak sağplayan bu cihazın fiziksel tuşları yanı sıra analog çubukları da bulunuyor. 1024 x 600 piksel çözünürlüklü 7 inç ekranı kalite açısından belki bazılarını tatmin etmeyebilir, ancak ürünü çıplak gözle görmeden kesin bir yargıya varmamak en iyisi. 1.6 GHz’lik çift çekirdekli işlemci de birçok oyun ve uygulama için yeterli gücü sağlayacaktır.

Wi-Fi ile internete bağlanabilen cihazın ekran görüntüsü mini-HDMI portu üzerinden harici ekranlara ve HDTV’lere yansıtılabiliyor. Archos GamePad dün itibariyle yaklaşık 150 avroluk fiyat etiketiyle Avrupa’ya giriş yaptı. Archos ürünlerinin Türkiye’ye giriş konusunda gösterdiği aktifliği göz önünde bulundurduğumuzda bu oyun odaklı Android tabletinin yakın zamanda Türkiye’ye gelmesini bekleyebiliriz.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER