Teknoloji

Archos fiziksel kontroller barındıran Android 4.0 yüklü 7 inç’lik oyun tableti GamePad’i tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen yılın ikinci yarısında çıkan Android 4.0’ın yeniliklerinden bir tanesi de donanım bazlı oyun kontrollerini desteklemesiydi. Bu durum Nyko gibi oyun kumandası üreticilerinin ilgisini çekmiş, hatta 99 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan Ouya oyun konsolunun geliştirilmesine de vesile olmuştu. Son zamanlarda Android tabletleriyle bildiğimiz Archos da bu alana GamePad adı verilen Android 4.0 yüklü taşınabilir cihazla giriş yaptı. 7 inç’lik kapasitif dokunmatik ekranlı bu cihazın üzerinde donanımsal oyun kontrolleri bulunuyor.

GamePad 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci ve dört çekirdekli Mali 400 MP GPU bulunuyor. GamePad’in üzerinde oyun namına kontroller eksiksiz olarak bulunuyor; bir çift analog çubuk, sağ ve sol omuz tuşları eksik edilmemiş. Ayrıca D-Pad ve dört adet özel tuş da bulunuyor. GamePad Google sertifikalı bir cihaz olma özelliğini de taşıyor. Bu, oyun tabletine Google Play üzerinden uygulama indirilebileceği, aynı zamanda Gmail, Haritalar ve Google+ gibi Google servislerine ait uygulamaların tablette yüklü geleceği anlamına geliyor. Bunun yanı sıra Archos, GamePad’in otomatik oyun tanıma ve haritalama araçlarına da sahip olacağını, sahip olunan patentli bir teknoloji sayesinde sanal kontrollerin GamePad’in fiziksel kontrol tuşlarıyla eşleştirilebileceğini dile getirdi.

Archos, bu ürünün Avrupa satış fiyatının 150 avronun altında olacağını açıkladı. 7 inç’lik Nexus 7’nin Avrupa’ya 199 avrodan giriş yaptığı bir ortamda Archos’un bu tableti ucuz olarak nitelendirilebilir. Üstelik Andy Rubin’in Google’ın Play mağazası üzerinden satılan cihazlardan herhangi bir kâr marjı elde etmediklerini itiraf etmesinin ardından fiyat etkileyici bile geliyor. Archos, GamePad’in ekim ayında piyasaya çıkacağını da kaydetti.

İlgili >> Archos [PDF]

İLGİLİ HABERLER