Teknoloji

Archos dokunmatik E Ink ekranlı akıllı kol saati için çalışıyor

Archos dokunmatik E Ink ekranlı bir akıllı saat geliştirmek için E Ink şirketiyle birlikte çalıştığını doğruladı.

archos-smartwatch-e-ink-290114

Pocket-lint sitesine konuşan Archos pazarlama direktörü Bénédicte Ernoult, şirketin E Ink ile yakın bir işbirliği içinde olduğunu ve kavisli E Ink tasarımı üzerinde çalıştıklarını, böylelikle mevcut düğmelerin yanı sıra dokunmatik ekran üzerinden de kontrole izin verileceğini kaydetti.

Archos bu ayın başındaki CES 2014’te üç farklı akıllı saat göstermişti. Bunlar arasında Pebble ile rekabet edecek hafızalı LCD ekranlı, Galaxy Gear’a meydan okuyacak geleneksel LCD ekranlı ve E Ink ekranlı modeller bulunyordu.

E Ink ekranlı akıllı saatte kavisli bir ekran bulunuyor. E Ink panelinde cam yerine plastiğin kullanılması sayesinde esneklik sağlanıyor ve bu şekilde kavisli yapının elde edilmesi mümkün oluyor. Esneklik kullanıcının istediği koşullarda saatin şeklini değiştirmesini değil, daha iyi ve kullanışlı tasarımlara kapı açılmasını sağlamak amacıyla kullanılıyor.

E Ink kullanımı sayesinde pil ömrünün 1-2 haftaya kadar çıkması mümkün oluyor. Ayrıca yüksek kontrast değeri sayesinde parlak güneş ışığı altında da mükemmel bir görüş sunuluyor. Dokunma desteğinin de eklenmesi sayesinde görüntü modları arasında geçiş yapmak, bildirimleri yoksaymak ve bunun gibi işleri gerçekleştirmek daha kolay olacaktır.

Ernoult Archos’un akıllı saatleri akıllı telefona yardımcı olarak gördüğünü, Samsung Galaxy Gear’da olduğu gibi birçok işlev ve özellikle doldurmayacağını kaydetti.

Archos, E Ink ekranlı akıllı telefonunu yaklaşık 100 avro (297 TL) fiyat etiketiyle piyasaya sunmayı hedefliyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER