ManşetlerUlaşım

Archos’tan dünyanın Android ile çalışan ilk küçük motosikleti: Citee Connect

Fransız Archos şirketi akıllı telefon, tablet, drone gibi farklı ürünler üretiyor. Şirket şimdi, ürün yelpazesine scooter, yani küçük motosiklet ekliyor. Üstelik bu küçük motosiklet dünyanın Android ile çalışan ilk motosikleti olma özelliğini de taşıyor. Citee Connect adlı bu scooter’da yer alan multimedya kontrol paneli, bir akıllı telefondaki tüm fonksiyonları bünyesinde topluyor. Bu bölüm sağlam bir katmanla darbelere, şoklara ve kötü hava şartlarına karşı da korunuyor.

Citee Connect’in 5 inçlik ekrana sahip kontrol paneli iki tutacağın arasına yerleştirilmiş. Dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza barındıran panel Android Oreo ile çalışıyor. Hatta 3G desteği de bulunuyor. Archos bu ekranın ne için kullanılacağı konusunda açık bir bilgilendirme yapmadı. Ancak görüntülerden Google Haritalar’ı çalıştırabildiği görülüyor. Diğer Archos scooter’larında olduğu gibi, yardımcı bir uygulamayı akıllı telefona indirme imkanı bulunuyor. Bu sayede şaseye entegre edilmiş tekerlek kilidini uzaktan kontrol etmek mümkün oluyor.

Citee Connect alüminyumdan yapılmış. 8.5 inçlik lastikler, 250 vatlık motor ve 36 vatlık pil barındırıyor. Toplam ağırlığı yaklaşık 12 kg. olan bu küçük motosiklet 100 kilograma kadar taşıma kapasitesine de sahip.

Archos bu küçük motosikletin saatte 22-25 kilometre hıza ulaşabildiğini ve şehir içinde 25 kilometrenin üstünde gidebildiğini de söylüyor. Değişken değer aralığının verilmesi ise enerji geri dönüşüm sistemine bağlanıyor. Frenleme yapıldığında pil otomatik olarak şarj ediliyor. Bu da pil ömrünü yüzde 15’e varan oranda uzatıyor.

Archos Citee Connect bu yaz, yaklaşık 500 avro (2345 TL) fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER