Teknoloji

Archos CES 2014’e akıllı saatler, mobil uygulama destekli ağa bağlı aksesuarlarla geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Archos yayınladığı kapsamlı bir basın bülteniyle Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2014 tüketici elektroniği fuarında sergileyeceği ürünlerin detaylarını paylaştı. Şirket Android ve iOS uygulamalarıyla kullanılabilen Bluetooth LE destekli cihazlarla fuarda boy göstermeyi planlıyor.

archos-ces-2014-311213Ürünler arasında çeşitli akıllı kol saatleri de bulunuyor. 175 TL’nin altında fiyatlarla yurt dışında alıcı bulması beklenen bu saatler Pebble’ınkine benzer tasarımlara sahip, ayrıca Android ve iOS cihazlarıyla da uyumlu şekilde çalışabiliyor. Bu ve diğer akıllı saatlerle ilgili daha fazla detayın gelecek haftaki fuarda ortaya çıkması bekleniyor. Archos’un bu etkinlikte sergileyeceği diğer cihazlar arasında ev tableti, tartı, hava durumu sistemi, aktivite monitörü, kan basıncı monitörü gibi aksesuarlar da bulunuyor.

Archos’un 7 inç Smart Home Android tableti de ücretsiz Smart Home uygulamasıyla birlikte sunulacak. Bu paket sayesinde tüketiciler ağ bağlantılı evlerini kolaylıkla yönetebilecek, eve birisinin girdiğini algılayan hareket sensörünün tetiklemesiyle ışıklar yanacak veya video kaydı başlayacak.

Archos Weather Station olarak adlandırılan cihazın da kendisine özel uygulaması bulunuyor. Bu cihaz ortamdaki CO2 seviyesi, nem, sıcaklık gibi verileri, ulusal ve yerel hava durumu bilgilerini sağlayacak. Bunları geçmişten sunduğu verilerle karşılaştırmalı olarak destekleyecek.

“Bağlı nesneler” olarak nitelendirebileceğimiz diğer ürünler arasında yer alan Aktivite Monitörü adım sayımı yaparak vücut tarafından yakılan kaloriyi hesaplıyor. Kan Basıncı Monitörü de 40’tan fazla ölçümü aklında tutacak hafızaya sahip.

Son olarak Archos’un ağa bağlı Tartı cihazı da dört farklı kullanıcıyı tanıyacak hafıza içeriyor. Vücut büyüklüğü, yağ oranı, kütle gibi değerleri ölçen bu baskül Archos Connected Self uygulamasıyla etkileşimli şekilde çalışıyor. Bu uygulama elde ettiği verilerden anlamlı grafikler çıkarıyor.

Archos tüm bu yeni ürünlerini 7 Ocakta ABD’nin Las Vegas şehrinde kapılarını açacak CES 2014’te sergileyecek. Ürünlerin fiyatlarının ve piyasaya çıkış bilgilerinin de o tarihten sonra netleşmesi bekleniyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER