Teknoloji

Archos ArcBook Android netbook uygun fiyatla geliyor

Fransız Archos şirketi Archos ArcBook olarak adlandırılan yeni bir Android netbook çıkardı. Dokunmatik ekranlı tabletten, klavye ve izleme dörtgeninden oluşan bu netbook cüzdan dostu fiyatıyla da dikkat çekiyor.

archos-arcbook-130514-5

ArcBook’ta 10.1 inç, 1024 x 600 piksel çözünürlüklü ekran, 8 GB dahili hafıza, 1.2 GHz çift çekirdekli ARM Cortex işlemci, iki adet USB 2.0 portu, 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası, Android kısayol tuşlarını da barındıran tam klavye, 10 saate kadar çalışma imkanı sunan 8000 mAh kapasiteli lityum polimer batarya, önde kamera ve sadece Wi-Fi desteği gibi başlıca teknik özellikler bulunuyor.

Yazılım tarafına baktığımızda ArcBook’ta Android 4.2 Jelly Bean çalışıyor ve Office suite Pro 6 uygulaması da yüklü olarak geliyor. Google Play Store ve diğer tüm Google servislerine erişim sunan bu cihazda Chrome, YouTube ve Gmail desteğinden yararlanabilirsiniz. Archos 15 GB Google Drive bulut depolama alanının ücretsiz olarak sunulduğunu söylüyor, ancak bunun mevcut tüm Google abonlerine verilen 15 GB’lık ücretsiz alanı mı, yoksa onun üzerine eklenen alanı mı temsil ettiği bilinmiyor.

Archos ArcBook haziran ayında yaklaşık 170 dolarlık fiyat etiketiyle satışta olacak. Cihazın nerelerde satışa sunulacağıysa şu an için kesinlik kazanmadı.

İlgili >> Archos

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER