Teknoloji

Archos 133 Oxygen 13.3 inç ekranıyla göze çarpıyor

archos 133 oxygenIFA 2016’da çok sayıda şirket yeni ürünlerini gözler önüne çıkarıyor. Archos da bu furyaya kayıtsız kalmayan şirketler arasında bulunuyor. Şirketin yeni tableti 133 Oxygen, 13.3 inç ekranıyla dikkat çekiyor. Büyük ekran boyutu, Archos’un tabletinin öncelikli olarak ev içinde kullanıma yönelik olarak tasarlandığını gösteriyor.

Tabletin 13.3 inç ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Ekran yüksek renk kalitesi ve akışkanlığıyla dikkat çekiyor. Büyük ekranla tableti kullanan aile üyelerinin bir arada film izlemesi, oyun oynaması, görüntü paylaşması ve web’de gezinmesi kolaylaşıyor. Tablet, bir aile düzenleyicisi olarak mutfakta da kullanılabilecek. Sekiz çekirdekli 1.5 GHz Rockchip RK3368 işlemci barındıran tablette görüntü yükünü PowerVR SGX6110 grafik işlemcisi yükleniyor.

Bu işlemcilere 2 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza eşlik ediyor. microSD kart yuvasıyla diikksel epolama alanı 128 GB’ye kadar yükseltilebiliyor. 5 megapiksel çözünürlüklü Flash Focus arka kamerayı, 2 megapiksel ön kamera tamamlıyor. Archos 133 Oxygen, 10000 mAh kapasiteli bataryaya sahip. Bu batarya ile 5 saat boyunca video oynatılabiliyor. Entegre Bluetooth ve GPS’e sahip tablet, Wi-Fi bağlantı noktası olarak kullanılabiliyor.

Archos 133 Oxygen kutusundan Android Marshmallow ile çıkacak

Archos’un yeni tableti, kutusundan Android Marshmallow ile çıkacak. Şirketin video oynatıcı yazılımı da cihazda ön yüklü olarak sunulacak. Çok sayıda formatı oynatabilen yazılım, yerel içerikleri başka cihazlar üzerinde de oynatabilecek. Archos 133 Oxygen, kasım ayında satışa sunulacak. Tabletin Birleşik Krallık’taki fiyat etiketinde 179.00 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER