EğlenceTeknoloji

Arcane Netflix’te yayında; izlemeden önce bilmeniz gerekenler

arcane league of legends netflix

League of Legends‘in yeni anime dizisi Arcane gösterime girdi. Eğer bir LoL tutkunu değilseniz, ancak çizgi film, video oyunu ve bunun gibi içerikler ilginizi çekiyorsa, yine de Arcane ilginizi çekecek, zevk alacağınız bir yapım olabilir. Ancak izlemeye başlamadan önce bilmeniz gereken bazı LoL terimleri olabilir. Gizmodo, bu terimleri bir araya getirerek izleyicilere yardımcı olmaya çalışıyor. Biz de bunun bir özetini aktarıyoruz.

Öncelikle Arcane’i anlamadan önce League of Legends‘ı çok bilmenize gerek olmadını söyleyelim. Dizi harika görünüyor, tıpkı günümüzdeki görsel gösteri animasyon şovlarının olması gerektiği gibi, çoğu modern animasyon şovunun Family Guy ve Rick and Morty benzeri sanat stillerinden uzaklaşıyor. Spider-Man: Into the Spiderverse‘de olduğu gibi tarzı çok benzersiz, ancak çizgi roman etkisi ve sanat tarzı yok.

Bunun yerine, Arcane‘in kendine has temelleri var, çok popüler MOBA oyunu olan League of Legends‘a dayanıyor. LoL kesinlikle devasa bir evren ve orijinal Warcraft III modu Defence of the Ancients‘dan ayrıldığından beri 10 yılı aşkın zaman geçti. Yıllar geçtikçe, kahramanlar listesi, her biri benzersiz yetenek ve özelliklere sahip 157 karaktere ulaştı.

LoL başlangıcını böyle yaptı, peki hikâye nasıl ilerledi. Pek çok sadece çevrimiçi oynanan oyun gibi, LoL’un hikayesi de zamanla gelişti. Güncellemeler, çizgi romanlar ve sinematikler aracılığıyla yeni bilgiler, yeni karakterler ve yeni hikayeler eklendi.

Bir Marvel filmi hikayesini bir çizgi roman dizisine ya da çizgi roman karakterine dayandırdığında olduğu gibi, iş sadece bilgiyi alıp ekrana nakletmekle kalmıyor. Aynı zamanda hem eski hem de yeni hayranların ilgisini çekmek için ilham verici ve farklı bir şey yaratmak gerekiyor. Arcane‘de neler olup bittiğinin özü budur.

Bu arada LoL‘un güzel görünümlü animasyon sinematikler oluşturma konusunda uzun bir geçmişi olduğunu belirtmek gerekiyor. Arcane’nin ana karakterlerinden biri olan psikotik silahşör Jinx, 2013’te kendi müzik videosunu çekmişti.

Resmi LoL YouTube kanalında kostüm duyurularından, savaşların uzun biçimli yorumlarına, müzik videolarına (oyunun kurgusal gruplarından biri olan K/DA‘nın yer aldığı videolar gibi) kadar pek çok şey var. İşin en tuhaf yanı ise, bunların hepsinin bir şekilde var olması, ancak aynı teknede yer almaması.

Bunun nedeni, oyunun bu ekstra parçaların çoğunu açıklamak için bir çoklu evren kavramı kullanmasıdır. Ancak bu, çoğunlukla oyunun ekstra uzantılara temel oluşturmak için kullandığı bir bahanedir. Bilimkurgu müzik yapımcılarından steampunk robotlara ve bıçağı inceleyenlere kadar pek çok karakterin stillerinin çok farklı olmasının nedeni de budur.

Bu şeyler LoL için önemli olsa da, hepsinin çoğunlukla oyunun ana evreni olan Runeterra Prime’a uygun biçimde hareket ettiğini görüyoruz. Burası oyunun temeli; oyun içi olaylarının çoğunun gerçekleştiği ve karakterlerin çoğunun geldiği yer. Burası da bizi Arcane‘e getiriyor.

Arcane, çoğunlukla LoL‘dan ilham alıyor, ancak oyunun ana olayları “Runeterra Prime”da gerçekleşiyorsa, Arcane olayları “Runeterra Prime: Netflix Edition”da gerçekleşiyor.

Arcane, LoL‘un doğrusal bir hikayesi olmayan çok oyunculu bir oyun olma bağımlılığı göz önüne alındığında, burada her zaman eksik olan çok fazla odak noktasını beraberinde getiriyor. Arcane, oynanışa odaklanmak yerine Piltover ve Zaun arasındaki siyasi bölünmeye ve Vi ile Jinx arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

Piltover ve Zaun, LoL Runeterra Prime evreninin standart parçalarıdır ve bu unsurlar nadiren keşfedilse de Vi ve Jinx, oyunda meşru olarak kardeşlerdir. Gösteri, orijinal oyundan diğer karakterleri de resmederken, bunları ise daha derinlemesine biçimde işleyecek.

Jinx, uzun süredir LoL için bir maskot niteliğini taşıyordu ve bu karakteri, dizinin hatırına kesinlikle ete kemiğe bürünmeye değer görünüyor. Görünen o ki, oyun içi tasvirinin doğruluğu da oldukça yüksek olacak.

Caitlyn, Viktor, Jayce ve Heimerdinger gibi karakterler de Arcane‘de görünecek, ancak onları ekranda görmeden önce onlar hakkında gerçekten hiçbir şey bilmeniz gerekmeyecek.

Acaba Arcane‘in LoL üzerinde herhangi bir etkisi olacak mı? Söylemesi zor. Belki de dizi aracılığıyla tanıtılan ve daha sonra oyunda yer alacak yeni bir karakter görebiliriz.

DOTA 2‘nin animesi olan ve Netflix’te gösterilen DOTA: Dragons Blood, yeni bir karakter olan Marci’yi içeriyordu ve bu karakter ekim ayında resmi oyuna eklendi. Yani, bu eşi görülmemiş bir şey değil, ama sadece bekleyip görmemiz gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER