ManşetlerTeknoloji

Apple Vision Pro’nun çıkış tarihi için en net iddia geldi

apple vision pro

Apple Vision Pro karna gerçeklik başlığı geçtiğimiz haziran ayında tanıtılmıştı. Bir süre önce çıkan haberlerde Vision Pro’nun 2024’ün başlarında satışa sunulabileceği belirtilmişti. Tedarik zincirindeki kaynaklara dayandırılan yeni bir habere göre, karma gerçeklik başlığı ABD’de 27 Ocak’ta piyasaya sürülecek. Daha önce Bloomberg’de Mark Gurman imzasıyla yayınlanan bir haberde de üretimde hızın arttığı ve Vision Pro’nun şubat ayının başlarında piyasaya çıkabileceği ifade edilmişti.

Apple karma gerçeklik başlığının ekranı için ana tedarikçisi Sony. Buna ek olarak, ismi açıklanmayan bir Çinli şirket de ikinci tedarikçi konumunda. Eğer talep yüksek olursa üretim kapasitesini artırmak için ikinci bir tedarikçinin bulunması büyük önem taşıyor.

Vision Pro’da silikon tabanlı bir OLED ekran (OLEDoS) bulunuyor. Bu ekranda “Renk Filtresi + WOLED” şeması kullanılıyor. Bu yöntem, beyaz ışığı RGB renk filtreleri aracılığıyla yönlendirerek renk üretimini geliştirerek kullanıcılara netlik, zengin renkler ve genel ekran kalitesiyle olağanüstü bir görsel deneyim vadediyor.

Apple’ın 2027’de Vision Pro’nun geliştirilmiş bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlandığı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu başlıkta daha yüksek parlaklık için RGB OLEDoS teknolojisinin kullanılacağı iddia ediyor. RGB OLEDoS, doğrudan RGB alt piksellerinden ışık ve renk üreterek renk filtrelerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor ve ekranın parlaklığını artırıyor.

Apple Vision Pro’ya güveniyor

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve yorumlarıyla tanınan Ming-Chi Kuo da Vision Pro’nun Apple’ın 2024’teki ürün portföyünde önemli bir yerde olduğuna dikkat çekiyor. Vision Pro’nun tüketici elektroniği pazarını yeniden tanımlayabileceğini söyleyen Kuo, Apple’ın 500 bin sevkiyat hedeflediğini ve bunun da şirketin Vision Pro’ya olan güvenini gösterdiğini belirtiyor.

Kuo, Apple Vision Pro’nun pozitif bir reaksiyon alması durumunda tüketici elektroniği pazarındaki yeni “yıldız ürün” olabileceğini, bağlantılı olduğu tedarik zincirlerindeki şirketlere değer kazandırabileceğini ve teknoloji dünyasında üst segment cihazlar için yeni bir standart oluşturabileceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER