Manşetler

Apple’ın yönetim katında yeniden yapılanma, Scott Forstall şirketten ayrılıyor

Apple’ın yönetim katında meydana gelecek olan değişikliklerin haberini almak bir hayli ilginç oldu. Buna göre perakende satış sorumlusu John Browett ve iOS’ten sorumlu başkan yardımcısı Scott Forstall çok yakın bir gelecekte şirketten ayrılıyor. Forstall’ın ayrılışı 2013 yılında gerçekleşecek ve bu zamana kadar CEO Tim Cook’a danışmanlık etmeyi sürdürecek. John Browett’ın ne zaman ayrılacağı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Bu O’nun gidişinin her an gerçekleşebileceği anlamına geliyor.

Bu değişiklikler Apple’ın mevcut üst düzey yöneticileri Jony Ive, Bob Mansfield, Eddy Cue ve Craig Federighi’nin daha fazla sorumluluk almasına geliyor. Öte yandan Tim Cook da uygun biri bulunana kadar perakende işlerinin sorumluluğunu üstlenecek. Eddy Cue Siri ve Haritalar’dan sorumlu olacak. Bu değişiklik Apple’ın çevrim içi servislerini de tek bir grubun çatısı altına almış oluyor; sözünü ettiğimiz servisler iCloud, Apple Mağaza ve iTunes Mağaza ile aynı sorumluluk şemsiyesinin altına girmiş oluyor. Jony Ive da Kişisel Arayüz sorumluluğunu halihazırdaki Endüstriyel Tasarım görevine eklemiş oluyor. Craig Federighi hem OS X hem de iOS’ten sorumlu olacak. Bu iki işletim sisteminin birbirine giderek yakınsadığını gördüğümüz bu ortamda böyle bir görev tanımlaması mantıksız kaçmıyor. Bob Mansfield ise Teknolojiler adı verilen yeni bir grubu yönetecek. Bu grup Apple’ın genelindeki tüm kablosuz teknoloji ekiplerini tek bir organizasyon altına toplamış oluyor. Teknolojiler grubu aynı zamanda yarı iletken teknolojileriyle, diğer bir deyişle Ax işlemcileriyle ilgilenen grubu da bünyesinde barındıracak.

Apple’dan ilginç haberler duymaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Browett ve Forstall’ın Apple sonrasında neler yapacağını görmek ilginç olacak. Ancak onların gidişleriyle birlikte yapılan yeni düzenlemeler şirketin son zamanlardaki politikasıyla uyuşuyor. Mevcut yöneticiler, yüklenen yeri görevlerden sonra nasıl bir performans gösterecek, bu da merakla takip edeceğimiz unsurlardan biri olacak. Bu arada Apple ile özleşleştirdiğimiz isimlerden biri olan Scott Forstall’ın ayrılışının bizim için özellikle sürpriz olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER