Manşetler

Apple’ın yenilenmiş Mac Pro serisi Ağustos’ta geliyor – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mac Pro serisinin yenileneceğine dair dedikodular nihayet gerçeğe dönüştü. Apple en güçlü donanımını güncelleyerek onun gücüne daha fazla güç kattı.

Yeni Mac Pro’ların içinde toplamda bir düzine çekirdek suann çift işlemcili çözümler bulunuyor. Intel’in Xeon sunucu sınıfı yongasını barındıran bu 12 çekirdekli sistemin ABD satış fiyatı 4999$ olarak belirlenmiş. Dört çekirdekli işlemci barındıran Mac Pro’nun fiyatı 2499$ olarak kalmaya devam ederken sekiz çekirdekli sistemin fiyatı 3499$’a yükselmiş. Bu iki çeşitte işlemci hızları sırasıyla 2.8 GHz ve 2.4 GHz’e yükselmiş.

Belki de en hoşa gidecek güncelleme grafik tarafında yapılmış. Radeon HD 5770’nin varsayılan grafik işlemci olarak seçildiği yeni Mac Pro’larda 1 GB’lık HD 5870 grafik kartı da alternatif olarak sunuluyor. Diğer alanlar da boş geçilmemiş. 32 GB’a kadar, 4 TB’a kadar sabit disk seçenekleri ya da dört tane 512 GB SSD seçeneği yeni Mac Pro’da kullanıcıları bekliyor.

2010 model Mac Pro’lar önümüzdeki ay ABD’de piyasaya çıkıyor. Apple’ın yeni Mac Pro’larıyla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

Galeri: Apple’dan yeni Mac Pro serisi
[nggallery id=362]

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER