Eğlence

Apple’ın yeni set üstü TV cihazının çıkışı gelecek yıla kaldı

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Birçok kişi Apple’ın çıkaracağı set üstü TV cihazının TV izleme alışkanlıklarında devrim yapacağını düşünüyor. Ancak The Information tarafından verilen habere göre, bu devrimsel cihazı bu yıl içinde beklememek gerekiyor. Söylenene göre, bu ürün projesi Apple’ın kablo TV servis sağlayıcılarıyla gerekli olan anlaşmaları yapmakta başarılı olamaması nedeniyle beklemeye alındı.

Kablo TV şirketlerinin Apple’ın günün birinde kendi yerlerini alabileceği korkusunu taşıdıkları, bu nedenle Apple ile anlaşmaya yanaşmadığı söyleniyor. Ayrıca Comcast ve Time Warner Cable kablo TV şirketlerinin birleşme beklentisi de Apple’ın projeyi beklemeye almasının nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Apple’ın TV alanında daha aktif faaliyet göstermesine engel olan taşlardan biri olarak telif hakları sorunu gösteriliyordu. Ancak The Information’ın haberine göre, Apple kablo TV sağlayıcılarını suçlarken, kablo şirketleri de Apple’ın taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklenmeye çalıştığını düşünüyor. Yeni ürünüyle birlikte gerçekten yeni ve ilginç bir şeyler sunmak isteyen Apple için gerekli olan hakları almak oldukça zorlu ve mücadelelerle dolu bir yol olacak. Ayrıca şu ana kadar şirketin sürdürmekte olduğu pazarlıklarda hangi avantajları elde ettiği de bilinmiyor. Ancak görünüşe göre, Apple’ın servisi kendi başına üretmemeye razı oldu, haklar ve altyapı için kablo TV servis sağlayıcılarına bağlı kalmayı kabul etti.

Ayrıca The Information Apple’ın zaman çizelgesinde düzenleme yaptığı ve TV ürününün çıkışını gelecek yıla attığını yazdı. Ancak kesin bir tarih vermedi. Yeni ürünün de set üstü cihaz formunda olacağı, TV programlarına kolay erişim sunacağı belirtiliyor.

Şu an için Apple hâlâ isteğe bağlı içerik erişimi için mevcut Apple TV cihazını bir seçenek olarak sunuyor. Tabii ki, Apple bir yandan gelecek nesil cihazı için çalışmayı sürdürürken bir yandan da mevcut Apple TV’yi içerik bakımından zenginleştiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER