Teknoloji

Apple’ın yeni patenti MacBook tarzı tabletin ipuçlarını veriyor

Apple’a verilen bir patent şirketin gelecekte tablet benzeri bir işlev gösteren MacBook bilgisayar çıkarabileceği beklentisine yol açacak gibi görünüyor. Patentte tanımlanan tasarımda iki farklı işlev sunan bir kavrama silindir mili kullanılıyor.

Söz konusu milin ilk görevi hücresel şebeke bağlantısını sağlayacak iki gömülü anten barındırmak. Tabletin ekranı bu silindir milin etrafında döndürülerek klavyenin üstüne kapatılıyor ve cihaz sadece dokunmatik ekrana sahip bir tablet gibi kullanılabiliyor. Mevcut MacBook Pro modellerinin kalınlığının düşündüğümüzde Apple’ın o tarz bir tasarımda döndürülebilir ekranlı tablet modelini uygulayacağını düşünmüyoruz. Ancak MacBook Air’ın tasarımı ve hafifliği patenti alınan bu teknolojinin hayata geçirilmesi için gerekli ortamı oluşturuyor.

Apple’ın geçtiğimiz yaz yayınladığı OS X Lion ile birlikte iOS’in dokunma dostu teknolojisi ve tam ekranlı uygulamalar gibi özellikleri Apple’ın masaüstü işletim sistemine eklenmişti. Eğer patentte sözü edilen bir tablet tarzı dizüstü bilgisayar geliştirilirse, OS X Lion biraz daha fazla anlam kazanacaktır. Üstelik bu durumda Apple bizzat iPad’e rakip olacak bir ürün de geliştirmiş olacaktır.

Apple’ın söz konusu patentle tanımlanan ürünü hayata geçirip geçirmeyeceğini merakla bekliyoruz. Bu tarz bir ürünü kullanmak oldukça zevkli olabilir.

İlgili – Patently Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER