Teknoloji

Apple’ın yeni masaüstü donanımlarına dair son haberler

3-02-09macminiApple ile ilgili dedikodular artarak sürüyor. Airport Extreme ve Time Capsule için FCC’ye yapılan başvuruların detaylarının ortaya çıkmasının ardında, bu modellerin hem 5 GHz hem de 2.4 GHz bantlarını aynı anda destekleyeceğinin kanıtlarına ulaşılmıştı. Bunun ardından iMac’in model numaralarına ve Mac mini ile Mac Pro modellerinin özellik listelerine ulaşıldı. Yine de bütün bu bilgilerin kesinlik kazanmadığını hatırlatalım.

Görünüşe göre, iMac 20 inç ekranlı MB147 giriş seviyesi modelle gelecek. Bunun yanı sıra 24 inç’lik üç model de bulunacak: Orta seviye model MB148, orta üst seviye model MB149 ve üst seviye model MB420. Bütün modellerde mini DisplayPort ve 3.06 GHz’e varan hızlarda Core 2 Duo işlemciler bulunacak.

Yeni Mac mini beş tane USB portuna ve ikili mini-DVI / mini DisplayPort konfigurasyonuna sahip olacak. Görünüşe göre MacBook ve iMac’lerdeki gibi NVIDIA yongasetinin bulunacağı bu seride temel MB463 modeli 2.0 GHz Core 2 Duo işlemci barındıracak. Bu arada MB464 adlı bir üst seviye model de yer alacak.

Mac Pro ise 8 ve  16 çekirdekli konfigurasyonla gelecek, 8 çekirdekli de hız seçenekleri 3.0 ile 3.6 GHz arasında değişecek, 16 çekirdekli de ise bu aralık 3.6 ile 4.0 GHz arasında olacak. İki tane DVI ve bir tane mini DisplayPort’un bulunacağı tahmine edilen bu yeni versiyon mevcut modelden daha hafif olacak.

İlgili — MacRumors

İLGİLİ HABERLER